Skal kommunen kjøpe rulleski- og fotballbanen?

Frivilligsentralen i Gjøvik mener kommunen bør kjøpe rulleskiløypa og aktivitetsarealene Statsbygg vurderer å selge på Øverby.

Frivilligsentralen i Gjøvik mener kommunen bør kjøpe rulleskiløypa og aktivitetsarealene Statsbygg vurderer å selge på Øverby. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Når Statsbygg vurderer å selge eiendommen de eier på Øverby, bør kommunen kjenne sin besøkelsestid. Det mener styret i Frivilligsentralen i Gjøvik.

DEL

«Styret ber kommunen raskt se på muligheten til å sikre seg aktivitetsområdene på Øverby som Statsbygg har varslet de vil selge. Dette vil både være viktig for dagens aktiviteter og ikke minst for mulig utvikling av sentralen på Øverby», uttaler styret i følge protokollen fra forrige møte.

Området de sikter til at rulleskibanen, fotballbanen og øvrige friluftsområder rundet helsesportsenteret/kafeen på Øverby. Dette området hører til tomta til den tidligere spesialskolen som etter hvert ble Øverby kompetansesenter. I dag leier Gjøvik kommune deler av anlegget til Gjøvik barnehage, mens byggingen av ny barnehage gjennomføres.

Statsbygg har ikke lagt ut den tidligere spesialskolen for salg enda, men som OA omtalte 8. august, gjenstår kunne formelle prosesser før den legges ut.

Formelle prosesser gjenstår før Statsbygg kan legge ut den tidligere spesialskolen på Øverby for salg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken