Åtte pågrepet i stor politiaksjon på Østlandet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet har siktet flere personer for hvitvasking og grov økonomisk utroskap mot flere selskaper.

DEL

(Romerikes Blad) Politiet slo til mot en rekke privatboliger og næringslokaler på Østlandet tirsdag morgen. Over hundre tjenestemenn var involvert i aksjonen, skriver Dagbladet.

– Pågripelsene vi har gjort retter seg mot det vi mener er et nettverk innen arbeidslivskriminalitet. De åtte pågrepne er siktet for blant annet grovt økonomisk utroskap, hvitvasking og heleri, sier førstestatsadvokat Marianne Bender i Økokrim.

De pågrepne er mellom 20 og 60 år og politiet mener de er knyttet til hverandre gjennom det samme nettverket.

– Den alvorligste siktelsen omhandler flere titalls millioner kroner. Flere selskaper er involvert, sier Bender, som er påtaleansvarlig i saken.

I tillegg til pågripelsene ble det foretatt ransaking i Tromsø i den omfattende arbeidskrimsaken.

Økokrims etterforskning startet med et tips fra skatteetaten. Aksjonen tirsdag ble utført i et samarbeid med Oslo politidistrikt, Øst politidistrikt, Sørøst politidistrikt, hundetjenesten og Troms politidistrikt.

Til Romerikes Blad sier Bender følgende:

– Det jeg kan si er at Økokrim har fått bistand fra Øst politidistrikt i tillegg til politidistriktene Oslo, Sør-Øst og Troms. I tillegg har vi fått bistand fra Skatteetaten. På nåværende tidspunkt ønsker vi ikke gå noe nærmere inn på hvor i Øst politidistrikt dette har skjedd.

De åtte siktede sitter tirsdag ettermiddag i politiavhør.

– Vi vurderer fortløpende om det er grunnlag for å varetektsfengsle noen av dem. Hvis det er det, så vil de bli framstilt for varetekt i Oslo tingrett onsdag, sier hun.

Artikkeltags