Ordknapp ordfører

Ordknapp: Ordfører i Østre Toten, Hans Seierstad, vil ikke uttale seg om helsevesenets rolle i drapssaken på Skreia.arkivfoto

Ordknapp: Ordfører i Østre Toten, Hans Seierstad, vil ikke uttale seg om helsevesenets rolle i drapssaken på Skreia.arkivfoto

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Ordfører i Østre Toten, Hans Seierstad, vil verken bekrefte eller avkrefte at kommunelegen var koplet inn i forhold til den drapssiktede skreiamannen på tirsdag. Fredag kveld holdes det minnesamvær i Balke kirke for pårørende og sambygdinger.

DEL

Østre Toten-ordfører Hans Seierstad vil ikke si noe om kommunelegens befatning med familien etter bekymringsmeldingen tirsdag.

Ordføreren ble varslet om drapet to timer etter at det skjedde i går morges.

– Vi satte umiddelbart i gang et apparat for å ta vare på de pårørende. Nå fokuserer vi på hva vi kan gjøre i denne vanskelige situasjonen, ikke på hvorfor det har skjedd. Det overlater vi til politiet, sier Seierstad, som er erklært talsmann for kommunen i drapssaken.

Ordføreren ønsker ikke å kommentere hvorvidt kommunehelsetjenesten har vært koplet inn i forkant av drapet, selv om politiet har bekreftet at så er tilfelle.

– Fylkeslegen er satt på saken for å se på våre rutiner. Han vil følge opp jobben vi har gjort, er det eneste han sier om det.

Heller ikke vil han snakke om den drapssiktedes besøk på Reinsvoll sykehus onsdag kveld. En sikker kilde bekrefter imidlertid overfor OA at mannen var på sykehuset til en samtale, uten at den førte til innleggelse.

På generelt grunnlag uttaler Hans Seierstad at han opplever at kommunen er godt rustet til å håndtere tragedier som denne, etter å ha erfaring med drap fra før. Samtidig legger han til at diagnosefeltet psykiatri er vanskelig. Han mener det er en utfordring å bestemme hva første- og andrelinjetjenesten skal gjøre i slike saker.

Etter drapet natt til torsdag vil det bli holdt et minnesamvær for pårørende og sambygdinger i Balke kirke fredag kveld.

- Prost og ordfører vil søke å sette ord på sorgen, det vil være levende lys og musikk, slik at alle som vil kan dele følelser og tanker etter det som har skjedd, opplyser ordfører Hans Seierstad (Sp) til NTB.

Artikkeltags