Ola (20) fra Etnedal ble Norgesmester i melking

NM-VINNER: Den unge landbruksvikaren fra Etnedal i Valdres, Ola Sjåvik (20), gikk helt til topps i årets Norgesmesterskap i maskinmelking.

NM-VINNER: Den unge landbruksvikaren fra Etnedal i Valdres, Ola Sjåvik (20), gikk helt til topps i årets Norgesmesterskap i maskinmelking. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Norgesmesterskapet i maskinmelking arrangeres som en del av Norges Bygdeungdomslags årlige Høstarrangement. I år var det 20 år gamle Ola Sjåvik fra Etnedal som gikk av med seieren.

DEL

Lørdag 6. oktober, under Norges Bygdeungdomslags stevne i Skogn, Trøndelag fikk vi en lokal vinner i NM i maskingmelking.

Ola Sjåvik (20) fra Etnedal satte resten av konkurrentene på plass, og vant den gjeve tittelen i seniorklassen.

– Jeg så ikke den komme, det er kjempe gøy! sier den unge landbruksvikaren.

Ola var også med helt i toppen under fjorårets arrangement, men måtte da ta til takke med en fjerdeplass.

En vidstrakt organisasjon

Norgesmesterskapet i maskinmelking har vært arrangert i lang tid av Norges Bygdeungdomslag (NBU) - en landsdekkende ungdomsorganisasjon med nærmere 7500 medlemmer.

Under konkurransen er det spesielt fire emner eller delkategorier utøverne må mestre for å sanke poeng: Hygiene, beroligelse av dyrene, korrekt håndtering av melkemaskinen og ellers det å følge prosedyrene på en overbevisende måte.

Historie

Tevlinger har hatt en sentral plass i organisasjonen siden stiftelsen i 1946. På 1950- og 60-tallet var hovedmålet opplæring i landbruk og husstell, mens i dag er moderne tevlinger innført og mange er underholdningspreget.

Flere tradisjonelle tevlinger lever fortsatt i beste velgående, som eksteriørbedømming, spekematanretning og bløtkakepynting.

Foruten tevlinger er Høstarrangementet en arena for fest og moro, politiske diskusjoner, konsertopplevelser og sosialt samvær.

Artikkeltags