Brannvesenet: – Vi er bemannet for det verste

Artikkelen er over 1 år gammel

Vaktleder ved Brann Innlandet, Erik Sørhagen, forteller om en stille og rolig natt på stedene hvor det brøt ut skogbrann i Oppland torsdag. Samtidig er de forberedt på flere skogbranner fremover.

DEL

Torsdagens skogbrann på Totenåsen har så langt vært den eneste i Vestoppland. Men Brannvesenet er forberedt på det verste i dagene framover, og de neste to dagene blir kritiske fordi det er ventet mer uvær. Men i natt har det gått greit.

– I Vestoppland har det vært ganske stille og rolig. Vi var ute en tur på Gran i dag tidlig, men det viste seg å være falsk melding. Det har gått ganske greit, sier Sørhagen.

– Hva venter dere i dag og i morgen?

– Nå så jeg på værvarselet at det er litt utrygt med tanke på tordenvær utover dagen her i Innlandet. Det er fortsatt tørt og faren for skogbrann ved lynnedslag er reell. Vi er bemannet for det verste, sier han.

– Hvordan ligger dere an kapasitetsmessig?

– Kapasiteten er tilfredsstillende. Det er jo ferietider og utfordringer knyttet til det. Men vi hadde full bemanning i går og har tatt høyde for eventuelt å videreføre dette i dag.

Til folket sier brannvakten at folk må følge med.

– Folk må være varsomme. Hvis man ser noe, ring gjerne Brannvesenet, også hvis man er usikker.

Framfor alt må det ikke tennes opp bål.

– Det er som vi har sagt - vi er i en ekstremt situasjon med tanke på skogbrannfare. Folk må respektere totalforbudet som er innført i store deler av Innlandet. All bålbrenning og åpen varme i nærheten av og i utmark, er ikke lov.

Artikkeltags