Opplendinger drikker mer alkohol i sommervarmen: – Sider er den nye trenden

MUSSERENDE: Musserende vin er noe av det opplendingene kjøper mye av nå på sommeren.

MUSSERENDE: Musserende vin er noe av det opplendingene kjøper mye av nå på sommeren. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Både Gjøvik, Lena og Raufoss Vinmonopol har merket en oppgang i salget av alkohol. De ansatte mener at mye av salget kommer på grunn av det fine været.

DEL

Det er ikke bare nå i sommer salget har gått opp. Ifølge en statistikk på Vinmonopolets nettsider har salget av alkohol økt med 1.9 prosent første halvår i 2018 kontra første halvår i 2017. Dette tilsvarer 27.380 liter med alkohol.

Mye rosé

Felles for alle Vinmonopolene er det er hvitvin, rosé og bobler det går mest av i sommermånedene. Kathrine Hagane jobber på Gjøvik, og hun sier at rødvin blir en taper i denne varmen, og at folk gjerne vil ha noe som er både syrlig og friskt.

– Rosévinen øker så å si hvert år nå, det har blitt en trend. Folk ønsker nå også litt lysere og lettere, og kanskje ikke så alkoholsterke drikker, sier hun.

På Raufoss kan Lars Wien Midtsundstad, som er butikksjef på Vinmonopolet bekrefte at også hos dem går det mye i hvitvin, rosé og bobler.

– Vi ser i hvert fall på statistikken at vi selger lyst og lettere, altså hvitvin, rosé og bobler. Det selger vi mer av enn det vi gjorde i fjor, sier han.

Butikksjefen legger til at været har spilt en rolle for økningen i salget.

– Er det fint vær så sier statistikken min at vi har flere besøkende, sier han.

Sider har størst framgang

Det er ikke bare vin og musserende det selges mest av på sommeren på Raufoss. Midtsundstad opplyser at sider er det de har hatt mest framgang på i hele butikken.

– Det har kommet mye gode, norske sidere, og det er et pluss. I denne butikken har vi prøvd sider til flere klassiske norske matretter, og det er faktisk veldig godt, sier han.

Midtsundstad sier at høy alkohol ikke er så viktig nå på sommeren, men at kundene heller vil ha noe som er leskende, og som passer til maten.

– Det at er grillforbud vil også kanskje gå utover det vi selger, men her er det vel lov å grille hjemme enda, sier han.


ROSÉ: De to unge jentene Mia Engen og Kjærsti Lien går for rosévin i sommervarmen.

ROSÉ: De to unge jentene Mia Engen og Kjærsti Lien går for rosévin i sommervarmen. Foto:

Kundene er enig

Kundene sier seg enig i det meste av det de ansatte på polet sier. Hans Henrik Wold er en av dem som har kjøpt seg en flaske med hvitvin og en med musserende.

– Når vi er på hytta tar vi med hvitvin, sier han.

Kjell og kona informerer at de sverger til Sør-Afrikansk vin når de handler.

– Vi har vært så mye i Afrika, så vi holder oss til Sør-Afrikansk vin, både hvit og rød, sier han.

For paret gjelder det hva slags mat de skal spise når det kommer til valget om de skal gå for hvit eller rød.

Kjærsti Lien og Mia Engen har også tatt turen til polet denne dagen. De har handlet inn rosévin.

– Det går vel stort sett i rosé nå på sommeren egentlig, sier de.

Artikkeltags