Gå til sidens hovedinnhold

Ber kundene om hjelp med oppgradering

Artikkelen er over 3 år gammel

Stellebord til toalettet, ny belysning, bord og stoler er noe av det SMELT har på ønskelisten når de har spleiselag for å forbedre lokalene sine.

– Etter en god sommer og høst ser vi nå at vinteren er stille, skriver bedriften på innsamlingsnettstedet Spleis.no.

– Samtidig gir mange av våre kunder tilbakemelding om at det er koselig på SMELT, men at det er en del som mangler. Det er vi enige i, og vi skulle gjerne benyttet den stille tiden til å pusse opp. Stellebord på toalettet, lys og bilder i kafeen, og flere pene bord og stoler. Dessuten trenger vi virkelig å bytte ut deler av disken.

SMELT skriver videre at de selv ikke har nok penger til å få på plass alt de ønsker seg,og ber publikum om hjelp i bytte mot for eksempel is eller varm sjokolade som takk.

Litt sprøtt

Kjetil Korstvedt på SMELT skjønner at valget om å gå for folkefinansiering kan virke merkelig på mange, men minner samtidig om at flere spennende prosjekter er realisert gjennom folkefinansiering.

– De fleste ville kanskje aldri sett dagens lys uten å få støtte utenfra. Det er selvsagt en viss risiko i det å gå ut sånn som vi gjør. Kanskje er det litt galskap, men vi har investert det vi hadde, og har veldig mange engasjerte og trofaste kunder som synes SMELT er et godt initiativ. Vi bestemte oss for å være litt sprø og bare prøve.

Det kan se ut som om stuntet gir uttelling.Lørdag formiddag hadde SMELT samlet inn 5456 kroner, og det er nok til å gå til anskaffelse av nytt stellebord.

– Responsen så langt har vært overveldende. Vi har kjøpt mye av utstyret på SMELT brukt, men akkurat stellebord skal ha en viss standard og følge offentlige retningslinjer, så det kjøper vi helst nytt. Alt vi får inn heretter, regner vi mest som en bonus, sier Korstvedt.

Les også

Les også

Skjebnens ironi

Heier frem nye aktører

Korstvedt sier SMELT tolker responsen for spleiselaget sitt som et tegn på at det er vilje blant kundene til å hjelpe frem nye konsepter, og legger ikke skjul på at folkefinansiering er et verktøy de vurderer også i fremtiden. Det skorter nemlig ikke på planer for den vesle sentrumsbedriften.

– Vi har snakket om å bruke cirka 200 kvadratmeter av underetasjen vår til å sette opp en sjokoladefabrikk med åpen produksjon. På den måten kan vi også tilby en opplevelse i form av at folk får se hvordan produksjonen foregår, og kanskje lage sin egen sjokolade. Vi kan også holde kurs.

Smelt har gitt bort og solgt over 500 liter is i helgen

Korstvedt mener det finnes lite av denne type konsepter i Norge.

– Vi drømmer om å få til noe sånt til sommeren.

Men nå i første omgang holder det med nytt stellebord, selv om det er mye som gjenstår før SMELT vil si seg fornøyd med lokalene sine.

– Stellebordet var det som hastet mest for oss å få på plass for kundenes skyld. Men det er helt klart mye annet som er modent for utskiftning, og vi skulle så gjerne fått pyntet mer opp. Det har vi rett og slett ikke råd til nå uten hjelp utenfra.

Kommentarer til denne saken