Økokrim ber «Panama Papers-nordmenn» om å melde seg

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

En rekke nordmenn med adresser i Norge ble mandag kveld gjort offentlig kjent da nye opplysninger om flere tusen selskaper i skatteparadiser ble sluppet.

Hele den omfattende databasen fra International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) som omfatter data fra til sammen 360.000 selskaper, lekket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca, ble gjort søkbar for alle interesserte mandag kveld.

Nordmenn

Økokrim har opprettet en egen direktelinje for nordmenn med penger i skatteparadiser, opplyser sjef Trond Eirik Schea til Aftenposten. Han oppfordrer alle nordmenn med penger i skatteparadiser til å melde seg.

Mandag kveld publiserte ICIJ informasjon om 214.000 selskaper i skatteparadiser opprettet av advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Når man søker etter «Norway» i dokumentene, får man blant annet opp 97 norske adresser. Flere kjente navn dukker også opp, blant annet tidligere omtalte Leif O. Høegh som sier at han og familien ikke har fått opprettet selskaper i kjente skatteparadiser i forsøk på å snike seg unna skattekrav. Om det samme gjelder alle andre som også dukker opp i det enkle søket, var ikke kjent mandag.

Strafferabatt

Økokrim sier de følger med på medienes dekning og opplysningene som blir sluppet fra lekkasjen. De som skulle føle at de ennå ikke har oppgitt alle opplysninger til myndighetene, kan ringe Økokrim på 23 29 13 33.

– Informasjon vi mottar vil vi som vanlig dele med skatteetaten. Poenget er: Den som ender med et straffansvar, vil på denne måten få en vesentlig mildere straff enn det vedkommende ellers vil få. Da er tiden nå, sier Schea til Aftenposten. (©NTB)

Artikkeltags