I Nordre Land har de et stort og meget variert næringsliv. Det viser de nominerte til Næringsprisen som deles ut for første gang på årets Landbykonferanse 9. februar. Du kan selv være med å bestemme hvem av de fire nominerte som skal få prisen på kommunens egen facebookside.

Før jul gikk kommunen ut og spurte etter kandidater og en jury bestående av Ola Tore Dokken, Tore Stensrud, Arne Erik Fønhus og Ingrid Bondlid gikk gjennom innkommende forslag og valgte ut fire bedrifter til finalen.

De fire er Myhre Smie, Kjekk & Søt, SKL Holding og Våpensmia.

Stor og liten

SLK Holding er en selskapsgruppe med til sammen 150 ansatte.

 

Den største bedriften er Torpa bilruter som er store på skolekjøring med buss og har også store oppdrag for Tine. Selskapsgruppen inneholder også firmaer som leverer kursing, og da spesielt innen transport og logistikk. De har også en turoperatør i gruppen. Gruppen regner med å omsette for 170 millioner kroner i 2018.

 

Kjekk & Søt er en butikk i Storgata i Dokka. De har også en nettbutikk og nærmere 90 prosent av omsetningen er gjennom nettbutikken. De har spesialisert seg på å levere stoffer der de også har helt egne mønstre. De selger også barneklær og leker. De flyttet inn i nye lokaler i Dokka i 2017.

Håndverk

En annen bedrift som også har nærmest helt nye lokaler er butikkdelen av Våpensmia. De pusset opp og bygde om i 2017 og har etter dette sett en jevn økning av kunder i butikken, selv om de også ser en god vekst på netthandel. De leverer våpen og utstyr til både konkurranse og jakt i butikken og har hele Østlandet som nedslagsfelt.

 

 I produksjonsavdelingen utvikler de flere egen produkter og ser her hele verden som sitt marked. De er også underleverandør av noen produkter.

Tradisjoner

Myhre Smie er en tradisjonell smie i Torpa som har hatt mye hytteprodukter. De har fast avtale med Stortinget og jobber også mye med store og små andre prosjekter i Oslo. De har et lite utsalg på Dokka men baserer seg ellers også på en del nettsalg.

 

De har kunder over hele Norge og legger vekt på håndverkstradisjoner. De har den siste tiden blir flittig brukt av interiørarkitekter og blitt etterspurt til litt kostbare oppussingsprosjekter i Oslo, der de leverer spesiallagde skillevegger og dører. Disse produktene utgjør nå rundt tre fjerdedeler av omsetningen.