Solgte for over 25 millioner

HAR LYKTES: Rune Roland (t.v.) og Oddvar Brestad har lykkes godt med introduksjonen av CLAAS.

HAR LYKTES: Rune Roland (t.v.) og Oddvar Brestad har lykkes godt med introduksjonen av CLAAS. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Av 32 nyregistrerte traktorer i Valdres-kommunene i 2017 var hele ti av merket CLAAS. Det gir en markedsandel på godt over 30 prosent, opplyser Oddvar Brestad hos Lena Maskin avdeling Røn.

DEL

Brestad har vært ansatt hos Lena-avdelingen i 30 år. Sammen med seks kolleger utgjør han en svært stabil og anerkjent stab.

Salgskonsulent Rune Roland forteller at kundene er en god blanding av små og store bønder. Videre har selskapet solgt traktorer til bønder som driver med entreprenørdrift på si.

– Det skal være lettvint å komme innom og få hjelp. Man skal få god kundebehandling, framholder salgskonsulent Roland.

Han tillegger kollegene på verksted og butikk æren for de gode resultatene, for en kunde og en maskin som ikke blir fulgt opp bidrar stil stans i salget.

Gjengen på sju i Røn låner gjerne bort utstyr når kunden trenger det. 

I tillegg til godt traktorsalg er det også andre lysegrønne produkter som finner veien til Valdres-bonden, går det fram av opplysningene fra avdelingen.

– Fram til 2016 var kun ei kombipresse fra Lena Maskin solgt her oppe. I 2017 solgte vi sju slike pluss ei singelpresse. Årsaken til salgsveksten er ene og alene at vi har fått inn CLAAS traktorer, hevder Roland. Selskapet omsatte for mellom 25 og 30 millioner kroner i fjor.

Artikkeltags