Odnes vil også på tinget

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Anne Tingelstad Wøien ubestridt listetopp i Oppland Senterparti, og har sikker plass på Stortinget. Men toeren på lista har også ambisjoner.

DEL

- Når vi vet at Senterpartiet ofte kommer sterkt i slutten av valgkampen, ligger vi faktisk godt an. Jeg mener Oppland Senterparti har sjanse på to stortingsplasser, sa Ivar Odnes til nominasjonsmøtet på Honne lørdag.

"Odnes inn på tinget" er et slagord fylkesvaraordføreren og østretotningen selv lanserte etter at nominasjonsmøtet applauderte den foreslåtte Sp-lista, uten en eneste motkandidat på noen av plassene.

Senterpartiet i Oppland slutter altså fullt og helt opp om Anne Tingelstad Wøien og Ivar Odnes som partiets toppkandidater i fylket.

Gunnar Kaus fra Ringebu fikk tredjeplassen. Det gikk rykter i gangene om at Ivar Odnes ville bli utfordret på andreplassen. Det ble imidertid ikke noe av, selv om Torvild Sveen fra Gjøvik gikk på på talerstolen etter at nominasjonskomiteen hadde lagt fram listeforslaget.

Sveen mente forslaget var en Sp-liste av beste merke, men pekte på partiets tradisjon med å ha ungdomskandidaten som nummer to på lista. Sveen kunne ønske Senterungdommens kandidat Gunnar Kaus fra Ringebu som nummer to, slik hans lokalparti Gjøvik har foreslått overfor nominasjonskomiteen. Men han kom ikke med noe konkret forslag. GD skriver at Sveen også gjorde et poeng av at seniorene mangler på de fremste plassene på lista.

- Jeg gleder meg til å drive valgkamp, men er avhengig av at vi står sammen som ett lag. Jeg har nemlig trua på at vi kan vinne valget til høsten. Det har vært blått, blått, men vi ser at formkurven deres er i ferd med å dale. Ved å få fram hvor mye vi har utrettet i regjering, samt vår politikk framover, skal vi vinne valget. Vi ligger godt an, sa Anne Tingelstad Wøien.

Sp-lista:

1. Anne Tingelstad Wøien, Gran

2. Ivar Odnes, Østre Toten

5. Kåre Helland, Sør-Aurdal

7. Torvild Sveen, Gjøvik

9. Ola Tore Dokken, Nordre Land

10. Kjersti Fremstad, Vestre Toten

12. Hans Seierstad, Østre Toten

13. Marianne Veglingsrud, Sør-Aurdal

Artikkeltags