OA får ny sjef

GÅR AV: Sjefredaktør Jens Olai Jenssen slutter til sommeren. Prosessen med å finne hans etterfølger er i gang. Foto: Henning Gulbrandsen

GÅR AV: Sjefredaktør Jens Olai Jenssen slutter til sommeren. Prosessen med å finne hans etterfølger er i gang. Foto: Henning Gulbrandsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Jens Olai Jenssen går av som sjefredaktør i Oppland Arbeiderblad til sommeren.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Jenssen understreker at det ikke ligger noen dramatikk i beslutningen.

- Jeg fyller 65 år i juni, og har vært sjefredaktør i OA siden sommeren 1994. Da er det på tide å slippe yngre krefter til, sier han.

Styret skal møtes i dag for å drøfte utlysingen av stillingen og den videre prosessen fram mot ansettelse av ny sjefredaktør.

- Jeg er innstilt på å fortsette fram til den nye er på plass, sier Jenssen.

Han vil uansett ha en tilknytning til OA fram til han fyller 67 år. I denne perioden vil han imidlertid primært arbeide for A-pressen sentralt.

- Jeg skal blant annet bidra til å lage et publisistisk rammeverk for det nye konsernet; A-pressen og Edda Media, forteller han.

Overgangen til jobb i konsernet har vært glidende. Han har siden høsten 2011 brukt stadig mer tid på dette, framfor avisa lokalt.

- Jeg ble forespurt om det av konsernet, og jeg følte at OA er organisert slik at den fungerer godt med det øvrige ledertemaet i det daglige, sier han.

Den avtroppende sjefredaktøren beskriver de 18 årene sine i OA som morsomme og spennende og til tider svært krevende.

Oppland Arbeiderblad har som andre mediehus vært gjennom omstillinger og mye turbulens. Men vi har også hatt mange fine oppturer, avslutter Jens Olai Jenssen.

Artikkeltags