Gjøvik fikk 50 nye innbyggere på en time

Verver: Marthe Skoglund hadde det travelt med å verve studenter til å bli innbyggere i Gjøvik kommune.

Verver: Marthe Skoglund hadde det travelt med å verve studenter til å bli innbyggere i Gjøvik kommune. Foto:

– En vinn-vinn-situasjon, sier Marthe Skoglund som sto på NTNU onsdag formiddag og vervet studenter til å melde flytting til Gjøvik.

DEL

– Når studentene har folkeregistrert adresse på Gjøvik mens de bor her, kan kommunen få statlige tilskudd til å forberede tilbudene til studentene i den tiden de bor her. Som for eksempel fastlegeordningen. Studentene trenger gode tilbud mens de bor på Gjøvik og hvis de melder flytting vil det bli enklere for Gjøvik kommune å utbedre tilbudene, sier Marthe Skoglund i Gjøvik kommune. 

3000 kroner i stipend

Hun sier at for å gjøre det mest mulig attraktivt for studentene å ta seg tiden med å omregistrere adressen tilbyr kommunen 3000 kroner i stipend og fribilletter til fotball, håndball, kino, svømming og hockey. Fjellhallen har til og med slengt på en kaféavtale.

– Vi håper studentene bruker billettene til å bli kjent med de forskjellige kultur- og aktivitetstilbudene vi har. Selvfølgelig håper vi at de fortsetter å bruke dem, sier Skoglund.

Kommunen fikk inn 100 søknader de første tre dagene etter at ordningen ble lansert. Første runde med godkjente søknader ble sendt ut onsdag.

– I dag har vi møtt og snakket med mange studenter. Noen har allerede hørt om tilbudet mens andre blir gledelig overrasket. Dette er en lett ting å verve folk til. Det er jo bare positivt og en vinn-vinn-situasjon, sier en fornøyd Marthe Skoglund.

SyskenbånpåGjøvik: Marthe Skoglund sørget for mange nye innbyggere under vervingen på NTNU på onsdag.

SyskenbånpåGjøvik: Marthe Skoglund sørget for mange nye innbyggere under vervingen på NTNU på onsdag.

Artikkeltags