Nye vann- og kloakk-ledninger

Brudd på kloakkledning: På ettervinteren i 2010 var det en tid hektisk leteaktivitet for å finne ut hvor det ble av kloakken fra Biri. Nå skal det legges helt ny ledning i Mjøsa. ArkivBILDE

Brudd på kloakkledning: På ettervinteren i 2010 var det en tid hektisk leteaktivitet for å finne ut hvor det ble av kloakken fra Biri. Nå skal det legges helt ny ledning i Mjøsa. ArkivBILDE

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Arbeidet starter til høsten.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Onsdag skrev partene under på en kontrakt om legging av nye vann- og kloakkledninger i Mjøsa, som erstatning for dem som ble ødelagt av det undersjøiske raset for to år siden.

Gjøvik kommunes valg av entreprenør falt på Stadthelle-firmaet ØPD Contracting AS. De har lang erfaring med dykkertjenester og undervannsarbeid og skal etter planen starte opp forundersøkelsene på forsommeren. Kontrakten er såpass fersk at det fortsatt gjenstår å detaljplanlegge arbeidene.

6585 meter

Den foreløpige framdriftsplanen baserer seg på at kloakkledningen skal være ferdig 1. desember i år.

Da skal det være lagt 6585 meter avløpsledning. Den går rett ut til dyprenna, følger denne sørover og går rett opp igjen til Rambekk Renseanlegg. Det skal i samme omgang legges 7000 meter signalkabel. Inntaksledningen for drikkevann hører også med til dette oppdraget. Den går rett utover i Mjøsa og ned til 195 meter under vannflaten der sugestussen ligger på en bukk, godt over bunnen.

30 millioner

Prisnivået på disse arbeidene ble lavere enn tidligere beregnet, 22 millioner kroner.

I tillegg er det også tatt med legging av vannledning mellom Bjørnsvelia og Ulsrud. Dette er en jobb til om lag 8 millioner kroner og er en erstatning for en ledning som i dag ligger i Mjøsa i det rasutsatte området. Den tålte påkjenningene i 2010, men nå ønsket Gjøvik kommune å erstatte denne med en landbasert løsning for å minske risikoen for ødeleggelser. Dette er et prosjekt som vil vare til noe ut i neste år. Til sammen vil arbeidene komme på rundt 30 millioner kromer.

Artikkeltags