Gå til sidens hovedinnhold

Nye problemer med vogntog

Artikkelen er over 9 år gammel

Påny ble trafikken i distriktet hindret av dårlig skodde vogntog fra øst-Europa.

En tjekkisk trailer på vei til Bergen med papir kjørte av veien i den såkalte Kjerringsvingen på E16 ca 800 meter nord for grensa mellom Sør- og Nord-Aurdal. Uhellet skjedde omlag litt før klokken 17.00 mandag.

Bilen hadde kjettinger, men hadde rett og slett kommet for langt utpå kanten og skar av veien. Politiet og redningsbil fra Viking er nå på stedet.

Både ved fylkesveg 33 ved Svingvoll og riksveg 4 sør for Lygna har trafikken i dag blitt hindret av trailere som ikke er skodd for forholdene. Trailerne kommer også fra Øst-Europa.

Politiet i Vestoppland forteller det har vært flere tilfeller ved Svingvoll i løpet av dagen, og at framkomligheten har vært hindret flere omganger, men at trafikken løste seg i 16-tiden. Det er ikke meldt om personskader.

Disse tilfellene føyer seg inn i rekken av utforkjøringer med vogntog, senest i helgen hadde en sjåfør trøbbel i bakkene fra Håjendammen på Lena.

Leder for Norsk Yrkessjåfør Allianse, Heine Skyvulstad, sier at nå må myndighetene vise ansvar. Alliansen krever en rekke mottiltak for å stoppe denne livsfarlige tendensen, og lover aksjoner om ikke samferdselsministeren nå reagerer. Les mer i tirsdagens OA.