Nye praksisplasser på CC Gjøvik

JOBBTILTAK PÅ CC: KappAhl er en av butikkene på CC Gjøvik som vil gi arbeidspraksis til personer som trenger hjelp til å komme inn i arbeidslivet igjen, opplyser veileder Åsa Öhman fra Ats AS, senterleder Vibeke Henriksveen på CC og Rune Kristiansen fra Ats AS.

JOBBTILTAK PÅ CC: KappAhl er en av butikkene på CC Gjøvik som vil gi arbeidspraksis til personer som trenger hjelp til å komme inn i arbeidslivet igjen, opplyser veileder Åsa Öhman fra Ats AS, senterleder Vibeke Henriksveen på CC og Rune Kristiansen fra Ats AS. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Til høsten vil personer som av ulike grunner trenger litt hjelp til å komme inn i arbeidslivet, få tilbud om praksisplass på CC Gjøvik.

CC har nemlig takket ja til en samarbeidsavtale om jobbtiltak med Ats Gjøvik/Toten AS.

Foreløpig har 15 av 86 leietakere på CC sagt at de vil være med, og senterleder Vibeke Henriksveen regner med at det blir enda flere ettersom tiltaket blir bedre kjent.

Vil bidra positivt

– Vi ønsker å være samfunnsengasjerte og bidra der vi kan. Det føler vi at vi kan i denne sammenhengen, sier Henriksveen.

Både arbeidssøkere og arbeidsgivere vil få tett oppfølging av veileder Åsa Öhman fra Ats. Hun skal rett og slett ha kontor på kjøpesenteret to dager i uken fra medio august for å være tett på brukerne.

Profesjonell veiledning

– Tilbudet er beregnet på personer i Nav-systemet som går på arbeidsavklaringspenger. Det kan være mange grunner til at folk har falt ut av arbeidslivet og fått huller i CV-en som gjør det krevende å få ny jobb. Våre veiledere vil ha innledende samtaler med den enkelte for å finne fram til en bra jobbmatch, sier Rune Kristiansen, fagleder ved Ats.

– Vi er veldig glad for samarbeidsavtalen med CC, og regner med at mange av våre arbeidssøkere vil kunne finne relevant arbeidspraksis der, tilføyer han.

Håper på suksesshistorier

CC har samarbeidet med Nav tidligere og erfart at noen av dem som fikk arbeidspraksis på senteret ble fast ansatt og jobbet der i flere år. Administrasjonen håper på flere slike suksesshistorier.

– Vi regner ikke med at alle får fast jobb, men hvis det skjer med noen, hadde det vært veldig gledelig, sier senterlederen.

Hun tror at det uansett vil være positivt for folk å få testet ut arbeidsevnen igjen, hvis de har vært uten jobb i lengre tid.

Vinn-vinn

Ats bidrar til å gi mennesker nye muligheter. De har ingen statistikk over hvor mange praksisplasser som har ført til fast arbeid, men ledelsen er overbevist om at praksisplasser styrker de jobbsøkendes mulighet til å komme videre i arbeidslivet.

– Ordningen med praksisplasser er en vinn-vinn situasjon for både arbeidstaker og arbeidsgiver. Opplegget er kostnadsfritt for bedriftene, og en fin mulighet til å se om de har fått tak i rett person, konkluderer Rune Kristiansen fra Ats Gjøvik/Toten.

Artikkeltags