En mann i 20-åra fra Hadeland ble pågrepet tirsdag, dagen etter at han drapstruet både politibetjenter og representanter for barnevernet da de kom til barselavdelingen på Ringerike Sykehus.

Han er varetektsfengslet i fire uker og er siktet for en rekke forhold.

– Det var hendelsen på Ringerike sykehus mandag som gjorde at vi gikk til pågripelse, forteller politiadvokat Johan Petter Bærland.

Drapstrusler

Barnevernet kom til sykehuses barselavdeling for å omplassere mannens da to dager gamle barn. Politiet var med for å bistå. Ifølge politiet satte mannen seg kraftig til motverge og drapstruet både politibetjentene og de ansatte i barnevernet.

– Han kom med en rekke drapstrusler. Vedkommende har en lengre historikk med både vold, trusler og vinningskriminalitet, sier Bærland.

– Han er blant annet siktet for tre tilfeller av grovt tyveri, bilbrukstyveri, vold mot samboeren sin og oppbevaring av hasj og en slåsshanske, legger Johan Petter Bærland til.

Anker

Vestoppland politidistrikt håper å få saken opp i tingretten så snart som mulig.

– Det aller meste er ferdig etterforsket og noe har han også erkjent, avslutter Bærland.

Mannens forsvarer, Jørgen Nickolay Hilsen Mowinckel, forteller at beslutningen om varetektsfengsling er anket. Mowinckel bekrefter at barnevernet har omplassert barnet som et akuttiltak.

– Han har erkjent deler av siktelsen, men ikke noe voldsbruk. Politiet vil nok påstå at truslene er en del av et større bilde, men vi er selvfølgelig uenige i dette, sier forsvareren.