Gå til sidens hovedinnhold

Klippet snora for nytt forskningssenter ved NTNU i Gjøvik

Artikkelen er over 4 år gammel

Nasjonalt senter for forskning på vareproduksjon ble nylig offisielt åpnet ved NTNU i Gjøvik

Dette er startskuddet på et tettere nasjonalt samarbeid mellom forskningsmiljøer og industri på feltet i Norge, opplyser NTNU.

– Norsk vareproduksjon er i medvind. Vi skal og vil bli en viktig aktør i utviklingen av nasjonalt næringsliv, med fokus på framtidas vareproduksjon, sa viserektor Jørn Wroldsen under åpningen.

Tverrfaglig

Det tverrfaglige senteret skal koordinere og styrke grunnforskning innen vareproduksjon. Senteret skal ledes fra NTNU i Gjøvik, og innebærer et tett samarbeid med SINTEF, nasjonale bedrifter og industri, samt relevante fagmiljøer fra andre høgskoler og universiteter i Norge.

Til den formelle åpningen kom blant andre Svein Terje Strandlie, administrerende direktør i SINTEF Raufoss Manufacturing.

– Senteret blir en av grunnsteinene for Industri-Norges framtid, sa Strandlie.

– Kompetanse er grunnbjelken for å kunne ta markedsandeler innen vareproduksjon i internasjonalt, og senteråpningen her i dag skal skape ringer i vannet for den industrien vi skal skape i framtida. Sammen med NTNU vil vi være en del av innovasjonsmotoren for Industri-Norge, fortsatte han.

Viktig og riktig

Til senteråpningen kom også avdelingsdirektør John Vigrestad fra Norges forskningsråd.

– Dette er en stor dag for Norge. Forskningsrådet setter pris på etableringen av dette senteret, det er både viktig og riktig for industrien i Norge, sa Vigrestad.

– Oljeindustrien klarer ikke lenger levere den verdiskapingen vi har vært vant til. Vi må finne nye løsninger. Det ligger mye arbeid og forskning bak de produktene og løsningene industrien benytter. Dere sitter på kunnskap og kompetanse som veldig mange har behov for, for å kunne lykkes med produksjon, avsluttet han.

Senteret skal forske innen blant annet bærekraftige produkter og produksjonsprosesser, nye forretningsmodeller og teknologiledelse, digitalisering av produksjon, modellering, simulering og optimalisering, nullfeilsproduksjon, materialteknologi og produktutvikling.

Kommentarer til denne saken