Har fått tilskudd til 125 studentboliger på Gjøvik

Slik ser Studentsamskipnaden for seg den nye blokka med studentboliger i Røverdalen.

Slik ser Studentsamskipnaden for seg den nye blokka med studentboliger i Røverdalen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

– I dag har Gjøvik-studentene grunn til å juble, sier boligdirektør Lisbeth Glørstad Aspås i Sit (Studentsamskipnaden i Trondheim).

Sit fikk fredag beskjed om at de får statstilskudd til 125 nye studentboliger på Gjøvik. Studentboligene er planlagt bygd i Røverdalen, opplyser Sit i en pressemelding.

LES OGSÅ: Planlegger studentblokk og parkeringshus i Røverdalen

LES OGSÅ: Her vil Fjellhallen drive sommerhotell

Da OA omtalte saken før søknaden om tilskudd ble sendt i fjor høst, ble det sagt at planen var å bygge et parkeringshus over to plan, toppet med 150 studentleiligheter fordelt over åtte etasjer.

– Perfekt beliggenhet

Boligsituasjonen for studenter har vært vanskelig i Gjøvik, og sist høst måtte det for første gang etableres en straksløsning med midlertidig tak over hodet ved studiestarten. Nå begynner arbeidet med å bygge 125 boliger i Røverdalen. Gjøvik kommune stiller med tomta, og Sit skal bygge et tårn med plass til studentboliger og parkeringsplasser i sokkelen, opplyses det i pressemeldingen.

– Tomta har perfekt beliggenhet – med kort vei både til campus og sentrum, sier Lisbeth Glørstad Aspås, som regner med at boligene vil være innflytningsklare i 2018 eller 2019.

Det må til en omregulering før bygging kan starte.

– Sit kan få en sterkt subsidiert tomt, og vi vil bidra til rask saksbehandling, sa ordfører Bjørn Iddberg til OA i september.

Artikkeltags