Gå til sidens hovedinnhold

Stor misnøye etter NTNU-fusjonen

Artikkelen er over 2 år gammel

Mens NTNU-ansatte i Gjøvik er veldig fornøyd, mener knapt én av fem av de Tekna-organiserte professorene på «gamle NTNU» at fusjonen har vært positiv.

Misnøyen kommer fram i en medlemsundersøkelse gjennomført i desember for Tekna (Teknisk – naturvitenskapelig forening). Adresseavisen skriver at bare 18 prosent av de Tekna-organiserte professorene på «gamle NTNU» mener fusjonen har vært positiv, eller delvis positiv.

Resultatet kommer ikke som lyn fra klar himmel. En tilsvarende undersøkelse fra like etter fusjonsvedtaket i 2015, viste at holdningen ved «gamle NTNU» var påfallende negativ også den gang.

Dalende stemning – unntatt i Gjøvik

I undersøkelsen fra 2015 var Tekna-organiserte ved Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST), Høgskolen i Ålesund og Høgskolen i Gjøvik ganske positive. Adressa skriver at i den nye undersøkelsen sier ansatte fra gamle Hist at de har blitt klart mer skeptiske, mens stemningen har dalt noe i Ålesund. I Gjøvik er imidlertid stemningen fortsatt meget positive til fusjonen, skriver avisa.

– Fusjonen var riktig, men den er krevende. Det tar tid til de positive resultatene når helt ut i organisasjonen, sier prorektor Bjarne Foss i Trondheim til Adresseavisen.

Kommentarer til denne saken