– Vi håper det går over på et par dager

NYTT UTBRUDD: For andre gang på under en måned har den medisinske avdelingen måtte stenge dørene, etter at nye tilfeller av noroviruset har blitt påvist.

NYTT UTBRUDD: For andre gang på under en måned har den medisinske avdelingen måtte stenge dørene, etter at nye tilfeller av noroviruset har blitt påvist. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Den medinsinske avdelingen på Sykehuset Innlandet Gjøvik har blitt stengt for nye pasienter, etter at to nye sykdomstilfeller av noroviruset ble påvist onsdag.

DEL

Noroviruset, eller magetarmbetennelsen som står bak mye av omgangssyken i distriktet den senere tiden, er på nytt i utspring på Sykehuset Innlandet Gjøvik. Smitten kommer sannsynligvis utenfra.

Det melder avdelingssjef Anne Kristine Fagerheim Skaug.

– Ja, det tyder på det da vi har fått to nye som har blitt syke i et nytt «utbrudd», sier Fagerheim Skaug og tilføyer:

– Det kan vel ikke kalles et utbrudd med to nye sykdomstilfeller - sist var det ti - men vi har stengt avdelingen for nye pasienter. For å få dette raskt under kontroll er det viktig at de som har vært smittet ikke oppsøker sykehuset før to dager etter at de har sluttet å vise symptomer.

Forrige gang var det både pasienter og ansatte som ble rammet. Denne gangen har smitten foreløpig ikke nådd de ansatte, opplyser avdelingssjefen.

Pasienter blir isolert

For å håndtere at tilstandene normaliseres nokså kjapt, har sykehuset iverksatt noen tiltak.

– Vi har to mediniske avdelinger her på Gjøvik. De syke pasientene som vi har hos oss som egentlig skulle vært på avdelingen blir lagt på den andre. På den måten kan vi isolere de som har blitt syke, og forhåpentligvis få dette til å gå over i løpet av et par dager, meddeler Fagerheim Skaug.

Streng håndhygiene, blant annet, er også et essensielt bidrag fra alle involverte for å unngå videre spredning av viruset. Om det etterfølges, er det grunn til å tro at det hele vil blåse forbi relativt kvikt.

Artikkeltags