Den medisinske avdelingen stengt på ny

For andre gang på under en måned har den medisinske avdelingen måtte stenge dørene, etter at nye tilfeller av noroviruset har blitt påvist.

For andre gang på under en måned har den medisinske avdelingen måtte stenge dørene, etter at nye tilfeller av noroviruset har blitt påvist. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nye tilfeller av noroviruset tvinger sykehuset på Gjøvik til å stenge for nye pasienter – igjen.

DEL

Kun to uker etter å ha kommet seg tilbake i normal drift har den medisinske avdelingen på sykehuset i Gjøvik måtte stenge dørene for nye pasienter, etter at nok et tilfelle av den smittsomme omgangssyken - mer allment kjent som noroviruset - er blitt påvist. Det informerer Sykehuset Innlandet onsdag ettermiddag.

– Vi har sett oss nødt til å innføre nye restriksjoner på besøk i avdelingen etter at det igjen er mistanke opp norovirus, sier avdelingssjef Anne Kristine Fagerheim Skaug, som oppfordrer alle besøkende om å være nøye med håndhygienen.

Utover det meddeler Fagerheim Skaug at pasienter som tidligere har vært utsatt for viruset, bør unngå å avlegge besøk til sykehuset i minimum to døgn etter å ha blitt friske igjen.

– Vi har rutiner for å begrense smittefaren når slike situasjoner oppstår. Vi jobber nå med å undersøke de pasientene som kan være berørt og ivareta dem på best mulig måte, samt iverksette nødvendige tiltak for å unngå smitte til andre avdelinger, avslutter hun.

Artikkeltags