Gå til sidens hovedinnhold

Nå er kommunestyret i Nordre Land også blitt TV-stjerner

Artikkelen er over 3 år gammel

Tirsdag ble kommunestyremøtet i Nordre Land streamet på nettet - direkte. Slik vil det bli på alle kommunestyremøter heretter.

Streamingen av møtet er den del av digitaliseringsprosjektet i Nordre Land. Ordfører Ola Tore Dokken er glad for at prosjektet er kommet så langt at møtene kan sees av innbyggerne og andre uten at de er til stede i salen.

– Vi registrerte 369 brukere som har sett hele eller deler av sendingen, og det synes jeg er meget bra, sier Dokken.

– Det skaper mer engasjement rundt politiske saker. Samtidig får vi vist fram det politiske arbeidet. Alt dette er bra for demokratiet i et lokalsamfunn, sier Dokken.

Han oppfattet ikke at noen holdt tilbake det de hadde ment å si på grunn av overføringen. Det ble friske innlegg i dette møtet også.

– Det kan godt hende at møtene blir bedre fordi representantene stiller bedre forberedt på talerstolen når de vet at det de sier blir kringkastet, sier Dokken.

– Betyr det at jobben som ordfører blir enklere?

– Eller mer vanskelig, spør han og ler.

Men uansett ser han bare fordeler ved at møtene når direkte ut til folket. De som gikk glipp av sendingen, kan ta den opp igjen i ettertid. Dette skjer ved at sendingene blir redigert, knyttet til saker og dokumenter og lagt ut. Tirsdagens prøvesending gikk ifølge Dokken greit og etter planen. Det neste tilbudet er at den redigerte versjonen komme ut torsdag, etter at de som tar seg av jobben er kurset og klar.

– Er det aktuelt å streame andre typer møter, som for eksempel formannskapet?

– Foreløpig er det ikke slike planer. Men hva vi bestemmer oss for i framtida, vet vi ikke nå, sier han.


Kommentarer til denne saken