Gå til sidens hovedinnhold

Beklager innholdet i julegaver til rusavhengige i Nordre Land

Artikkelen er over 2 år gammel

Mental Helse Land beklager på det sterkeste at rusavhengige i Nordre Land har fått julegaver fra organisasjonen, som de ikke kan være bekjent av.

– I forbindelse med Mental Helse Lands utdeling av julegaver til de rusavhengige i Nordre Land, ble folk i bygda invitert til å komme med pakker. Mange av tingene vi mottok var ferdig innpakket. Nå viser det seg at innholdet i mange av gavene bare kan defineres som søppel, sier lederen i foreningen, Bjørg Lillian Olaussen Sagmoen.

Hun beklager på det sterkeste det som har skjedd.

– Jeg er så flau og så lei meg, at jeg får ikke sagt det, sier Sagmoen. Hun var ikke klar over søppelgavene, før hun ble oppringt av lederen i Psykisk Helse Nordre Land, som hadde snakket med noen av mottakerne. Det viste seg at pakkene inneholdt alt fra møkkete klær og brukte sokker til halve stearinlys og slitte lommebøker.

– Og jeg som trodde at folk var snille på denne tida av året og ga bort fine ting. Dette er forferdelig! Vi gjorde det samme i Søndre Land, og der fikk vi inn masse fint, inkludert luer og sokker som folk hadde strikket selv, sier Sagmoen.

Hun opplyser at Mental Helse Land ønsker å gjøre det godt igjen ved å invitere de rusavhengige på pizza på nyåret.

Kommentarer til denne saken