Piloten, som er den antatt eneste omkomne, i flystyrten i Sør-Aurdal er nå hentet ut av ulykkesområdet.

Avdøde ble hentet ut ved at en redningsmann med båre ble fløyet inn i line. Ifølge OAs mann på stedet ble redningsmannen satt av ved ulykkesstedet, før helikopteret igjen plukket opp igjen redningspersonen med båren med avdøde. Det skal ikke være mulig å landet i området hvor piloten har omkommet. Etter hva OA får opplyst blir avdøde deretter hentet med bil på stedet.

Politiet opplyser til OA at avdøde vil bli sendt til obduksjon.

Jobber på ulykkesstedet

Politiet jobber sammen med Flyhavarikommisjonen på ulykkesstedet.

Politiet i Valdres er i gang med å avhøre vitner som så flyet rett før det styrtet og som kan ha viktig informasjon for å komme fram til hvordan ulykken skjedde, opplyser politiet i ei pressemelding.

Mener å vite hvem piloten er

En person er funnet omkommet etter at et toseters småfly styrtet i Sør-Aurdal tirsdag kveld. Politiet i Innlandet antar at det kun var en person ombord i flyet.

Politiet har foreløpig ikke identifisert den omkomne, men mener å vite hvem den omkomne personen er.

– Den omkomne ble i formiddag fraktet ned fra ulykkesstedet. Politiet mener å vite identiteten til den omkomne og antatt pårørende er varslet og i tett kontakt med oss. For å være sikker på identitet vil det skje gjennom obduksjon, opplyser Bård Sørumshaugen, fungerende lensmann i Valdres.

Avdøde vil bli obdusert for å kunne fastslå identiteten.

Pårørende har til politiet uttrykt at de ønsker ro i den vanskelig tiden de er i nå.

Den omkomne vil bli fraktet ut av området onsdag morgen, melder NRK.

Det var et toseters fly fra Østlandet som kjørte i en fjellvegg ved Dyttholknatten i Sør-Aurdal tirsdag kveld.

Flyet er fra Nedre Romerike flyklubb, melder NRK. Dette er bekreftet av pressekontakt i klubben, Thore Nylund overfor NRK. Flyet var av typen Aquilla.

 

Etterforskning onsdag

Ulykkesstedet er i et bratt terreng og det har derfor ikke pågått søk i ulykkesområdet i natt. Politiet gjenopptok arbeidet på åstedet onsdag formiddag og vil fortsette arbeidet utover ettermiddagen og kvelden. Havarikommisjonen er også på plass.

– Vi skal få inn kriminalteknikere til stedet sammen med flyhavarikommisjonen og åstedsarbeidet vil pågå utover formiddagen og dagen, sier operasjonsleder ved Innlandet politidistrikt onsdag morgen.

Videre fortsetter også den taktiske etterforskningen, som vitner blir en viktig del av.

– Vitner har hørt fly i lufta og har sett flammer der flyet har gått ned, opplyser politiet.

Christian Mathiesen som er på telttur i området sier til VG at han hørte et smell, som han først tenkte var torden. Han har også hørt flydur i området tidligere tirsdag kveld.

Fra Østlandet

Ulykkesstedet ligger i bratt terreng og det ble derfor besluttet å ikke gjennomføre søk etter flyvraket i løpet av natten. Vrakrester fra flyet ligger spredt på et område på 200 ganger 200 meter. Politi og redningsmannskaper opprettet møtepunkt omtrent fem kilometer fra ulykkesstedet.

Ifølge NRK sendte ikke flyet noe nødsignal før det kjørte inn i fjellveggen. Flyet tilhører en flyklubb på Østlandet, men utover det ønsker ikke politiet å gi ytterligere informasjon om verken piloten eller flyet.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 21.24 tirsdag kveld.

– Politiet i Innlandet har sendt politipatruljer til stedet samt at luftambulanse, politihelikopter og redningshelikopter ble varslet av HRS. Det er ikke veiforbindelse til ulykkesstedet og vanskelige landingsforhold for helikopter, sa politiet i en pressemelding tirsdag kveld.

Hjelpemannskapene måtte derfor ta seg til fots til ulykkesstedet.

Har du bilder, video eller tips? Send oss epost på tips@oa.no

 

Vitner

– Jeg ser et rødt lys blinke på fjelltoppen. Det er aktivitet som foregår der oppe. Men det er mørkt. Jeg ser ikke hva som foregår, sa Arne Gunnarson Perlestenbakken til OA i 23-tiden.

Perlestenbakken bor i Sør-Aurdal og kan fra boligen se til fjelltoppen Dyttholknatten der flyet skal ha styrtet.

En familie VG har vært i kontakt med, som telter i naturpark-området, sier de hørte et smell fra fjellet. Siden har de sett stadig flere lys fra kjøretøyer og helikoptre som har ankommet området.

– SeaKing-helikoptret har vært der lenge. Det begynner å komme en del kjøretøyer og vi kan se blålys, sier familiemannen, som legger til at området ser svært bratt ut.

Mye ressurser

Vestviken 110-sentral opplyser på Twitter at brannvesenet i Flå bistår politiet. Hovedredningssentralen i Sør-Norge bekrefter også at de er involvert i aksjonen.

– Ulykkesstedet er i et vanskelig og utilgjengelig terreng slik at arbeid på stedet må avvente til man får dagslys. Politi og redningsmannskaper vil jobbe på stedet utover natten på ulykkesstedet, sier politiet.

Nordre og Søndre Dyttholknatten er to natturreservat som ligger i Oppland, nær grensa til Buskerud.

Avinor har etter anmodning fra politiet i Innlandet etablert flyforbud som gjelder to nautiske mil over ulykkesstedet.