Gå til sidens hovedinnhold

Nei, du MÅ ikke møte personlig for å si opp medlemsskapet

Artikkelen er over 8 år gammel

Stiller et treningssenter krav om at du må møte opp personlig for å si opp et medlemskap, behøver du ikke godta det.

Et slikt krav strider nemlig med landets lover og regler. Forbrukerombud Gry Nergård er også overrasket over at treningsbransjen opererer med formkrav som bryter med norske lover.

Må ikke møte personlig

– Vi har jobbet mye med treningsbransjen og det skal ikke stilles formkrav verken ved inngåelse av avtaler eller oppsigelse av avtaler. Det finnes ikke noe krav i norsk rett for at medlemmer av et treningssenter må møte personlig opp for å si opp en avtale, sier Nergård til Avisenes nyhetsbyrå (ANB).

Kjeden Elixia krever blant annet i sitt reglement at oppsigelse skal skje skriftlig. Dette er heller ikke i tråd med norsk lov. En muntlig oppsigelse er like bindende og gyldig som en skriftlig.

Kan angre

Hos Sats heter det seg at oppsigelse av medlemskap bør skje skriftlig, på e-post, brev eller oppmøte direkte på senter. Dette er en formulering forbrukerombudet kan godta, fordi man har med ordet bør.

Stortingsrepresentant Lene Vågslid mener det er viktig å informere forbrukerne om at man kan angre på medlemskap, og at man ikke kan kreves for personlig oppmøte slik enkelte krever hvis man vil avslutte forholdet til treningssentret.

Kommentarer til denne saken