Harestua Auto utvider - nå skal bilene få tak over hodet

BYGG REISER SEG: Frode og Elisabeth Hanserud hos Harestua Auto gleder seg til å ta det nye bygget i bruk i høst.

BYGG REISER SEG: Frode og Elisabeth Hanserud hos Harestua Auto gleder seg til å ta det nye bygget i bruk i høst. Foto:

Av

Byggeaktiviteten startet i vinter. Til høsten blir det innflytning og fest hos distriktets sørligste bilforhandler.

DEL

(Hadeland) HARESTUA: For et par år siden pusset Harestua Auto AS opp uteplassen og bilbutikken.

I februar ble første spadetaket tatt for enda en oppgradering. Nå er bilbutikkens nybygginvestering reist og klar til innredning.

– En viktig og god tilvekst til bedriften med 11 årsverk og cirka 60 millioner i omsetning, forteller daglig leder Elisabeth Hanserud, som har fått gode tilbakemeldinger på byggeaktiviteten.

Nytt tilbud

– Vet du, det inspirerer oss veldig at lokalbefolkningen her på Harestua kommer innom med så mange positive tilbakemeldinger om at vi gjør området pent og er med på å oppgradere Harestua. Det gir oss en ekstra giv, sier Hanserud.

Hun gleder seg stort til å ta bygget i bruk. Det 700 kvadratmeter store bygget vil inneholde utstillingslokale, kontorer og et nytt tilbud til de som bor på Harestua og andre som tar turen innom, opplyser hun supplert av Frode Hanserud, som nettopp har vært på første byggemøte etter ferien.

– Vi vil gjerne fortsette å utvikle Harestua Auto, forteller Elisabeth videre og avslører nyheten om at det kommer to topp moderne selvvaskehaller på 70 kvadratmeter hver i det nye bygget.

– Det er få slike haller mellom Mohagen og Nittedal, så dette tror vi vil bli et tilbud mange lokalt vil sette pris på.

NYTT VASKETILBUD: I nybygget til Harestua vil det også komme på plass to romslige og moderne selvvaskehaller som bidrag til å øke kjøregleden for alle som benytter seg av tilbudet.

NYTT VASKETILBUD: I nybygget til Harestua vil det også komme på plass to romslige og moderne selvvaskehaller som bidrag til å øke kjøregleden for alle som benytter seg av tilbudet. Foto:

Inn med bruktbilene

Nybygget blir bruktbilhall og salgs- og utstillingslokale for Honda i tillegg til kontorplasser til utleie.

– Å endelig få bruktbilene våre under tak er viktig for oss slik at vi får vist dem fra sin beste side, forteller Elisabeth. I tillegg vil det være ekstra motiverende for bedriftens bilklargjører.

– Han bruker fra 4–5 timer og opptil en hel dag på enkelte biler med innvendig og utvendig vask, lakkrens og polering. Så tar vi bilde av bilen og setter den ut. I all slags vær året rundt, forteller hun og legger til at hun ikke synes det er noen god løsning.

– Vi som er såpass oppe i årene husker Brænden Auto hvor folk kikket på biler innendørs. Mange ble solgt uten prøvekjøring først, poengterer Frode Hanserud med stor tro på raskere bilomsetning i den nye hallen, en investering som vil ende på mellom sju og åtte millioner kroner, tilføyer han.

LOKALE FAGFOLK: Nybygget er satt opp av utenbygdsentreprenøren A1 Bygg AS, mens detaljearbeider og innredning vil bli utført av lokale fagfolk, forteller daglig Elisabeth Hanserud.

LOKALE FAGFOLK: Nybygget er satt opp av utenbygdsentreprenøren A1 Bygg AS, mens detaljearbeider og innredning vil bli utført av lokale fagfolk, forteller daglig Elisabeth Hanserud. Foto:

– Viktig å være up-to-date

Hanserud tar sikte på at nybygget er delvis og helt innflytningsklart og utsmykket og innredet etter Hondas salgslokalestandarder i september og oktober.

– De ønsker samme profilering på alle Hondabutikker i Europa, forteller hun. Hovedinvesteringen må forhandlerne selv gjøre, men Honda-importøren bistår økonomisk de forhandlerne som blir med på profileringskravene.

– Ønsker man å være med videre er alltid en fordel å investere, konkluderer hun.

Det gjelder også verkstedsiden, som er et Mekonomenverksted for de aller fleste bilmerker, opplyser hun videre. Her har Harestua Auto investert i såkalt EU-gate og nytt moderne utstyr til flere hundre tusen.

– Det er viktig å være up-to-date, fastslår hun og rekker også å fortelle at Harestua Auto har dekkhotell med god kapasitet.

ENGASJEMENT: Lokalbefolkningen på Harestua gir uttrykk for at de setter pris på at området videreutvikles, forteller Elisabeth Hanserud entusiastisk til I Farta.

ENGASJEMENT: Lokalbefolkningen på Harestua gir uttrykk for at de setter pris på at området videreutvikles, forteller Elisabeth Hanserud entusiastisk til I Farta. Foto:

Artikkeltags