Gå til sidens hovedinnhold

Nå har Stian svømt Mjøsa på langs

Artikkelen er over 7 år gammel

– Gikk greit, smiler hardhausen fra Åkrehamn på Karmøy. Se video!

Stian Vikra kom tirsdag ettermiddag i mål på Feiringklinikken. Som den første noen sinne som har svømt Mjøsa på langs.

– Forberedelsene var viktige. Jeg har trent godt og visste sånn sett hva jeg gikk til. Turen gikk greit, sier Vikra til OA etter turen på rundt 108 kilometer.

Svøm for livet

Stian svømte Mjøsa på langs i forbindelse med prosjektet «Svøm for livet» som han selv startet i 2008. Det viktigste formålet med svømmeturen er å bevisstgjøre folk om betydningen av organdonasjon.

– Vennskapet jeg har fått med følgesvennene betyr mest for meg - i tillegg til oppmerksomheten dette har skapt rundt organdonasjon, understreker Vikra.

– Gjennom prosjektet ønsker jeg å oppnå at flere sier ja til organdonasjon. Det er flere hundre mennesker som i dag står på venteliste, som må ha nye organer for å overleve. Jo flere som sier ja, jo flere liv reddes, sier Stian og trekker fram samarbeidet med blant andre Østre Toten Røde Kors og Eidsvoll og Hurdal Røde Kors som bisto ham under turen.

Takknemlig

– Uten dem hadde det blitt en lei tur, sier Stian.

Han er veldig takknemlig for responsen han har fått på prosjektet sitt.

Penger til organdonasjon

Ingen problemer underveis?

– Nei, egentlig ikke. Det eneste var vinden som til tider lagde ekstra bolger og strøm. Ellers har det gått knirkefritt, forteller Vikra, som ikke skal feire prestasjonen nevneverdig.

– Det ble litt kake da jeg kom i mål. Nå skal jeg hjem og pleie familie og venner, smiler Haugesund-mannen.

- Jeg har brukt over 300.000 kroner av egen lomme på prosjektet. En sponsor ønsket å støtte meg, men da sa jeg de kunne bli med om de ville gi penger direkte til stiftelsen organdonasjon, sier Vikra.

Kommentarer til denne saken