Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det lettere å ta lappen på traktor

Artikkelen er over 8 år gammel

Det skal bli enklere å ta førerkort på raske traktorer. Gladnyhet, mener Anne Tingelstad Wøien.

Nye regler vil føre til at 18-åringer som har førerrett for traktor, kun trenger å ta et fem timers teoretisk kurs for å kunne kjøre traktorer som går over 40 km/t.

– Bra tiltak

Siden 1. januar 2005 har unge traktorførere måttet ha førerkort for vogntog for å kunne kjøre slike traktorer. Å ta førerkort for vogntog koster rundt 100.000 kroner.

– Dette er et bra tiltak. Det blir bare flere og flere traktorer på hovedveiene på grunn av økte reiseavstander, og da burde det legges til rette for at flere skal kunne kjøre fortere, sier stortingsrepresentant Anne Tingelstad Wøien (SP) fra Gran.

Hørte på far fra Biri

Hun fikk en telefon fra en far fra Biri som syntes det burde være enklere for barna sine å ta lappen på raske traktorer.

– Det er veldig bra å få sånne tilbakemeldinger. Med disse reglene vil det kun koste noen tusenlapper å ta det teoretiske kurset, sammenlignet med et førerkort for vogntog i dag. Dette er rett og slett en gladnyhet, sier Wøien, men legger til at det fortsatt er mange traktorer som ikke kan gå over 40 km/t.

Samferdselsdepartementet vil bestemme dato for ikrafttredelse av de nye reglene etter at de har vært ute på høring i juli. De som hadde førerrett for traktor før 1. januar 2005 påvirkes ikke av de nye reglene.

Kommentarer til denne saken