Roger Åsheim sier at han ikke har sett det hele og fulle forsalg til ny lov, men at han uttaler seg på bakgrunn av det han har fått referert av hva den nye loven i hovedtrekk går ut å på.

Åsheim og to andre fedre med barn som var blitt utsatt for hundeangrep, møtte justisminister Odd Einar Dørum for et års tid siden.

- Der foreslo vi blant annet at det ikke skulle være lovlig å binde hunden sin rett utenfor butikker. At et slikt forbud kommer med i en ny lov er positivt. At politiet kan avlive hunder som biter barn er bra. Det er i tråd med hva vi foreslo. Hunder som har bitt folk en gang, gjør det sannsynligvis igjen. Her til lands er det vel bare etter at Johannes ble drept, at politiet gikk til det skritt å avlive hundene. Det er også bra at politiet lettere kan ta hunden fra eier, dersom loven blir vedtatt slik den er foreslått, sier Roger Åsheim.

- Vi foreslo også for justisministeren at loven skulle likestille bil og bikkje, at en hundeier kan bli tiltalt for uaktsomt drap, som en bilfører kan bli. Det ville gi en hundeeier strengere straff. Men dette punktet er visst ikke tatt med i lovforslaget, sier Åsheim.