Motorisert sportsglede

SKAL UT Å KJØRE: Mina Emilie Fossheim, Lucas Rimstad Malterud og Noah Alexander Malterud skal snart ut på banen

SKAL UT Å KJØRE: Mina Emilie Fossheim, Lucas Rimstad Malterud og Noah Alexander Malterud skal snart ut på banen

Artikkelen er over 1 år gammel

KNA har en gokartbane i Elvedalen i Snertingdal. For å skape blest om idretten hadde de åpen dag og inviterte barn mellom seks og tolv år til å prøve gokartene.

DEL

– Det har kommet gledelig mange hit i dag. Til nå har vi registrert 24 barn som har lyst til å kjøre, sier leder av sportskomiteen i KNA Oppland, Annika Skaugerud.

– Jeg gleder meg til å kjøre, sier Mina Emilie Fossheim.

Mina Emilie Fossheim er ni år gammel og er debutant på banen. Hun tar på seg hjelmen og får instruksjon av Rune Lille-Homb. Så er hun i gang. Hun kjører runde på runde til hun blir flagget av.

– Dette var moro. Det var like moro som broren min Noah Alexander Malterud har sagt at det var. Dette vil jeg gjøre mer, smilte ungjenta da hun fikk hjelp til å komme ut av gokarten.

Elvedalen gokartsenter.

Banen i Snertingdal er den eneste i Oppland. De nærmeste banene ligger i Elverum og Hønefoss. Den er nær en kilometer lang og åtte meter bred så det er god plass på banen. Gokartene de yngste kjører er på 85 kubikk, kommer opp i 60 kilometer i timen. De eldre drevne gokartkjørerne har gokarter på 125 og har 30 hestekrefter. De kommer opp i 130 kilometer i timen.

– Vi trener to ganger i uka. Da er det over 25 stykker på treningen. Jeg har kjørt i fem år og har banerekorden i min klasse, sier 13 år gamle Henrik Sveen Iversen, som møtte opp på den åpne dagen for å vise nybegynnerne hvordan det er å kjøre gokart.

– Jeg har min egen gokart. Den kostet 35.000 kroner. Det er kjempemoro å drive med motorsport. Nå skal vi snart kjøre Master for å vise hvordan vi kjører på treninger. Da stiller vi alle opp og kjører en runde for å varme opp gokartene. Da er det ikke lov til å kjøre forbi noen. Etter en runde setter vi opp farten og kjører så fort vi kan, sier Henrik Sveen Iversen som får beste spor i starten.

Han ledet lenge, men måtte seg slått helt på slutten av løpet av Per Lund.

– Det er slik det er, en kan ikke vinne bestandig, smilte Henrik da han krysset målstreken.

Bitt av basillen

15 år gamle Simen Lille-Homb fra Raufoss er bitt av gokartbasillen og er blant de beste i landet, og er topp 20 i Europa.

– Jeg kjører mange løp i sesongen. Jeg begynte å kjøre da jeg var ni år. Jeg og pappa kjører til løp i hele Europa. Jeg har lyst prøve meg i Formel 1 Bahrain. Det er den minste klassen for Formel 1 biler. Selvsagt er drømmen å kjøre den største formel 1 klassen, men jeg vet at det er urealistisk. Det koster for mye penger, smiler Simen Lille-Homb.

Godt miljø

– Jeg tror vi får vist fram hvor godt miljø det er her i Elvedalen gokartsenter. Vi har treninger hver tirsdag og lørdag så det er bare å komme om du er interessert i en kjempemorsom motorsport, sier Annika Skaugerud.

Artikkeltags