«Han tok meg hardt i armen og slengte meg inn i bilen»

SKREMMENDE: Jeanette Noberg ble utsatt for en utagerende mann på Lygna mandag, da hun stoppet for å trøste sønnen Rein Anthony på fire og en halv måned.

SKREMMENDE: Jeanette Noberg ble utsatt for en utagerende mann på Lygna mandag, da hun stoppet for å trøste sønnen Rein Anthony på fire og en halv måned. Foto:

Jeanette Nyberg (31) stoppet på rasteplassen sør for Lygna for å trøste sønnen sin. Der fikk hun et brutalt møte med en aggressiv mann.

DEL

Angrepet på rasteplass (Hadeland) LYGNA: Klokka hadde så vidt passert 18 mandag ettermiddag da Jeanette Nyberg fra Lunner kom kjørende over Lygna mot Hadeland. Sønnen Rein Anthony, som er fire og en halv måned gammel, satt i baksetet og var litt misfornøyd.

– Jeg stoppet for å gi ham smokk og parkerte bak en annen bil på rasteplassen. Da jeg kom ut av bilen min ble jeg oppmerksom på at mannen som kjørte bilen foran meg kjeftet veldig på sønnen sin, forteller Nyberg.

Hun anslår at mannen var mellom 25 og 30 år gammel og at sønnen kunne være rundt fem. Nyberg ble stående og se på det som utspant seg rundt bilen foran, da mannen tiltalte henne i et bryskt tonefall.

Kjørte vekk i full fart

– Han ba meg om å slutte å glo og heller konsentrere meg om min egen drittunge. «Att det var», fikk jeg sagt. Da kom han mot meg, tok meg hardt i armen og dyttet meg med stor kraft inn i min egen bil. Samtidig som han ba meg passe mine egne saker, forteller 31-åringen.

TRØST: Jeanette Nyberg måtte trøste sønnen Rein Anthony etter hendelsen på rasteplassen.

TRØST: Jeanette Nyberg måtte trøste sønnen Rein Anthony etter hendelsen på rasteplassen. Foto:

Etter å ha dyttet til småbarnsmoren, kastet mannen seg inn i sin egen bil og kjørte i full fart i retning Hadeland. Nyberg registrerte at han kjørte en sølvfarget Skoda stasjonsvogn av nyere type, men rakk ikke å ta registreringsnummeret.

Etter hendelsen var hun veldig opprørt, og først da hun kom hjem merket hun at hun hadde vondt. Hun hadde et tydelig merke på armen etter hendelsen og lange riper på ryggen.

– Jeg kjenner det jo litt i ryggen. Jeg har nylig hatt prolaps og vært gjennom en tøff fødsel med keisersnitt. Så dette trengte jeg ikke akkurat nå, sier hun oppgitt.

HARDT GREP: Mannen holdt Jeanette hardt i armen, noe hun hadde tydelige merker av etterpå.

HARDT GREP: Mannen holdt Jeanette hardt i armen, noe hun hadde tydelige merker av etterpå. Foto:

RIPER: Jeanette Nyberg ble dyttet inn i bilen og fikk disse ripene på ryggen. Foto: Privat

RIPER: Jeanette Nyberg ble dyttet inn i bilen og fikk disse ripene på ryggen. Foto: Privat Foto:

Snakket med politiet

– Jeg har snakket med politiet, men vi ble enige om at det ikke var noen vits i å anmelde det når jeg har så få opplysninger. Derfor har jeg også gått ut på Facebook for å se om noen kan hjelpe meg med å finne fram til mannen, sier hun.

Innlegget på Facebook har fått veldig mye oppmerksomhet og er så langt mer enn 7000 ganger. Nyberg setter pris på engasjementet.

– Det gikk bra med meg og sønnen min. Han ble riktignok skremt og skrek veldig etter hendelsen, så han måtte ha trøst. Jeg tenker imidlertid mye på sønnen til denne mannen. Når han kan oppføre seg slik mot en person han ikke har møtt før, hvordan behandler han da sønnen sin? spør Nyberg.

Hun er glad for at hun ikke tok igjen da hun ble angrepet.

– Normalt ville jeg kanskje gjort det. Men jeg tenkte på sønnen min, og hva som kunne ha skjedd hvis jeg hadde gjort noe. Derfor forholdt jeg meg passiv, og da sluttet han heldigvis fort, avslutter Nyberg.

Politiførstebetjent Turid Gaustad bekrefter at de har hørt om saken.

– Det er loggført, men vi får gjort lite med så få opplysninger. Så vi er interessert i opplysninger om hvem dette kan være, så vi får tatt en prat med vedkommende, sier hun.

TRØST: Jeanette Nyberg måtte trøste sønnen Rein Anthony etter hendelsen på rasteplassen.

TRØST: Jeanette Nyberg måtte trøste sønnen Rein Anthony etter hendelsen på rasteplassen. Foto:

Artikkeltags