Gå til sidens hovedinnhold

– Min sunne fornuft gjør det vanskelig å tro at klimaendingene er menneskeskapte

Artikkelen er over 4 år gammel

Morten Ørsal Johansen er ifølge GD en av sju Stortings-representanter som vil foreslå at FrP endrer innholdet i partiprogrammet, slik at det ikke legger til grunn at klimaendringene er menneskeskapte.

Det later til at klimaskepsisen stryker som en fønvind gjennom Frp for tiden. Sist uke var nestor Carl I Hagen ute i mediene og opplyste om at han er overbevist om at klimaendingene ikke er menneskeskapt. Han mer enn antydet at det var aktører som hadde økonomiske motiver for å spre «klimahysteri». I helga meldte NTB at den uttalte klimaskeptikeren Per-Willy Amundsen blir statsråd i justis og beredskapsdepartementet.

Og mandag kveld melder Gudbrandsdølen Dagningen at sju partikolleger av Hagen allerede har sendt inn forslag til vårens landsmøte, for å endre ordlyden i partiprogrammets omtale av klimaendingene. Hensikten med forslaget er å ikke legge til grunn at klimaendringene er menneskeskapte.

«Klimahysteri»

Morten Ørsal Johansen fra Vestre Toten og Land er en av åtte stortingsrepresentanter som står bak forslaget om å endre partiprogrammet på dette punktet. Også Johansen bruker ordet «klimahysteri» når han snakker med GD om sitt ståsted i spørsmålet.

–  Om 50 år vil mange si «fy flaten, tenk at vi kunne la oss lure sånn», sier stortingsrepresentanten til Lillehammer-avisa.

Han mener ikke at det ikke skal settes i verk tiltak, man sier det går an å være nøktern og «få fakta på bordet».

– Andre ting, som sola, kan ha skapt klimaendringene, uttaler Johansen.

Fylkesleder Harald Eivind Bakke opplyser til GD at saken er styrebehandlet i fylkespartiet, men at flertallet her stemte i tråd med oppfatningen om at klimaendringene er menneskeskapte.

Kommentarer til denne saken