Modellfly på randsfjordsisen

Artikkelen er over 15 år gammel

Førstkommende søndag blir det mye liv på randsfjordsisen i Verkevika, like ved Hadeland Glassverk i Jevnaker.

DEL

For sjuende gang skal det arrangeres stevne for radiostyrte modellseilfly og Jevnaker-mannen Inge Balswick i arrangørklubben Silent Flight Team Hadeland (SFTH) håper at mange vil glede seg over synet av de høyglanspolerte flyene med et vingespenn på over tre meter.

- Det vi driver med er ikke bare voksne barns lek med modellfly. I 2000 ble modellflyseksjonen i Norsk Aero Klubb opptatt som fullverdig medlem i Norges Luftsportsforbund og med det er vi medlem i både Norges Idrettsforbund og Norges olympiske komité, understreker Balswick.

Han legger til at aktiviteten er helt lydløs. Modellflyene løpes i gang med en 150 meter lang line og opp i starthøyden på ca. 150 meter som en drage. Når flyet forlater linen på toppen, kan en flytur vare i flere timer. Det er om å gjøre å holde det i lufta i inntil ti minutter.

Inge Balswick forteller at lokale utøvere har gjort det skarpt i sporten. Jo Grini fra Aurdal er regjerende norgesmester, og både Balswick selv samt Finn Bergstrøm, Jevnaker og Per Pedersen fra Biri har hevdet seg høyt oppe på resultatlistene.

- For mange av oss er dette like mye en sport som en sosial hobby. Internasjonale mesterskap som VM er det store målet, påpeker Inge Balswick.

Artikkeltags