Gå til sidens hovedinnhold

Stå klar med snøskuffa! Det er ventet 20–30 centimeter snø på 24 timer

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er ingen grunn til å rydde bort snøskuffa ennå! Meteorologisk institutt varsler store nedbørsmengder fra søndag kveld.

– Det kommer trolig mellom 20–30 mm nedbør i løpet av 24 timer fra natt til mandag til natt til tirsdag, sier statsmeteorolog Justena Wodziczko.

Hun påpeker at en mm nedbør som regel tilsvarer en centimeter snø. Og denne gangen snakker vi ikke om den lette fine snøen, som man nærmest kan puste bort.

– Nei, det er ganske fuktig luft som kommer inn over østlandet, så vi snakker om ganske tung snø, sier Wodziczko. Hun oppfordrer publikum til å være forberedt på noe kaos p vegene når alle skal på jobb mandag.

– Det er noe usikkert om nedbøren kommer som sludd eller snø i den sørlige delen av Oppland, men på Gjøvik vil den ganske sikkert komme som snø, framholder hun.

Men allerede fra tirsdag kveld blir det oppholdsvær, og alle som er glade i å gå på ski kan se fram til supre forhold resten av uka, skal vi tro meteorologen.

– Det er store sjanser for at det bygger seg opp et høytrykk over Sør-Norge med mye sol resten av uka. Da får vi en fin vinterperiode med flotte skiforhold. Temperaturen vil ligge på rundt tre minusgrader onsdag og fem-seks minusgrader torsdag-fredag.

Kommentarer til denne saken