Svindler fra Raufoss er hovedperson i dansk podkast-suksess

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Den danske journalisten Krister Moltzen fulgte etter Marie Madeleine Larsen i mange måneder. Det endte med en konfrontasjon.

Marie Madeleine Larsen (56), som opprinnelig er fra Raufoss, er omtalt i en rekke medier over flere år etter å ha bedratt mennesker i over 20 år. Nå er hun blitt hovedpersonen i en dansk podkast-suksess.

Konfronterte svindleren

Krister Moltzen jobber i danske Politiken og Third ear står bak podkasten «Kvinden med den tunge koffert». I podkasten følger journalisten Larsens spor og tar opp «jakten» gjennom Danmark. Tipsene kommer inn etter hvert som episodene går, og til slutt konfronterer Moltzen henne med skjult mikrofon på en buss i København. Først forsøker hun og svindle ham, men idet han sier at han er journalist endret hun seg.

– Da går hun fra å «være lege» til og gi glimt av seg selv, svindleren. Hun går i forsvarsposisjon. Så skifter hun en gang til, og setter i gang et nytt spill, sier Moltzen om møtet til Dagbladet.

De avtaler et intervju dagen etter, men Marie Madeleine Larsen møter ikke.

Her er Larsen avbildet i et privat Hjem i Hedmark. Foto: Privat

Her er Larsen avbildet i et privat Hjem i Hedmark. Foto: Privat

Svindlet i over 20 år

CV-en hennes er ifølge hennes egne historier at hun blant er annet lege, sykepleier, psykiatrisk sykepleier, jordmor, prest, diakon og parkeringsvakt. Hun har benyttet minst et dusin forskjellige navn.

Larsen har svindlet folk i mer enn to tiår. Felles for svært mange som har vært utsatt for henne, er vitnemål om at hun framstår som ekstremt troverdig. En hyggelig, eldre kvinne folk umiddelbart fatter tillit til, og får medføllelse med.

Hun har blant annet svindlet prester, menigheter, drosjesjåfører, frisører, butikkinnehavere, hoteller.

Larsen er dømt for bedrageri, utpressing og trakasseringen rekke ganger siden 1992. Hun er utvist fra Sverige etter å ha blitt dømt for flere forhold der.

I 2012 ble hun dømt for 18 grove bedragerier i Oslo tingrett.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken