Bilbergeren ved Vang Auto-Service fikk seg en liten aha-opplevelse i dag. Lastebilen Ståle Wangensteen hjalp opp mot Filefjell, viste seg å være en av lydbilene til det legendariske rockebandet Deep Purple.

– Det er ikke hver dag vi får Deep Purple på kroken, smiler Wangensteen, som bisto sjåføren som skulle frakte lydutstyret over fjellet.

Dette var en av flere biler som fraktet lydutstyret deres. Denne fullastede bilen fikk trøbbel i bakkene i Øye i Vang i Valdres.

– Den hadde en sundkjørt kjetting, og kom rett og slett ikke opp. Så vi hjalp dem, og fikk dratt dem opp, sier Wangensteen.

Bandet besår fortsatt av musikere som for altid har risset navnene sine inn i musikkhistorien. Vokalist Ian Gillan er fortsatt med, det samme er trommelsager Ian Paice og bassist Roger Glover. Dette er medlemmene som var med i den populære bestningen som blant annet har prestert en av rockens mest spilte låter, «Smoke on the Water» på lp-en «Machine Head» tilbake i 1971. I går kveld spilte de i Oslo. I kveld er det Grieghallen i Bergen som står for tur.

– Så det er hyggelig å ha bidratt til at de kom seg trygt opp bakkene og forhåpentligvis kommer seg til Bergen og konserten der, sier Wangensteen.

Rockelegendene så han ikke noe til.

Deep Purple er ikke det eneste bandet som har hatt trøbbel i trafikken i Vang. Sir Douglas Quintet havnet i Vangsmjøsa da de kjørte av E16.

– Det må ha vært en gang midt på 1980-tallet, så det var nok lenge før jeg begynte med bilberging, sier Wangensteen.