Ser du hva som er nytt?

Q-Meieriene oppfordrer folk til å bruke sansene framfor å tømme ut melk ene og alene fordi holdbarhetsdatoen er passert.

Q-Meieriene oppfordrer folk til å bruke sansene framfor å tømme ut melk ene og alene fordi holdbarhetsdatoen er passert.

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter oppfordring fra forbrukerne har Q-Meieriene nå endret datomerkingen på melkekartongene.

DEL

Ved siden av datomerkingen vil det heretter stå «Best før, men ikke dårlig etter».

Q-Meierienes sjef Bent Myrdahl er opptatt av det store matsvinnet, og gjør endringen på melkekartongene for å informere om at man ikke er nødt til å tømme ut melk selv om Best før-datoen er passert.

– Vi er på rett vei, men likevel svarer mange at de ofte kaster meieriprodukter, så vi føler at det er vårt ansvar å gjøre noe med det, sier Q-sjefen i en pressemelding.

Utfordret av forbrukerne

– Q-Meieriene ble utfordret av flere for å endre på datomerkingen på melk. At de nå har hørt på oss forbrukere er fantastisk! Best før betyr ikke dårlig etter. Det er derfor viktig at dette står på melkekartongene, sier Q-forbruker og primus motor for folkebevegelsen Spis opp maten, Mette Nygård Havre.

– Dette er en positiv endring som forhåpentligvis vil føre til mindre svinn. Nå håper jeg at ikke bare melken, men alle meierivarer kan få datomerking som dette, uttaler Havre pressemeldingen.

– Bruk sansene

– Vi håper at flere tar i bruk sansene sine før de kaster melken og derfor ønsker vi å minne forbrukerne på dette med teksten ved siden av datomerkingen, sier Bent Myrdahl.

Artikkeltags