Hoksrud hedret rømmebrød fra Kapp

SPESIALITET-MERKE: Camilla Rostad fra Holmen Crisp (f.v.) tok imot hedersbevisningen for Rømmebrød fra den nyutnevnte Landbruks- og matministeren Bård Hoksrud og administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist.

SPESIALITET-MERKE: Camilla Rostad fra Holmen Crisp (f.v.) tok imot hedersbevisningen for Rømmebrød fra den nyutnevnte Landbruks- og matministeren Bård Hoksrud og administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Rømmebrød fra Holmen Chrisp på Kapp, basert på en over 100 år gammel oppskrift, var et av fem matprodukter som ble spesielt hedret av den nye matministeren Bård Hoksrud under åpningen av Matstreif..

DEL

Norges største matfestival, Matstreif, fant sted i Oslo fredag og lørdag. På festivalen ble noen av Norges beste lokalmatprodukter hedret med et Spesialitet-merke. Merkeordningen «Spesialitet» er en offisiell merkeordning som skal vise veg til god lokal mat og lokal drikke.

– Det føles flott å få anerkjennelse for arbeidet med å ivareta norsk matkultur og tradisjoner, sa en takknemlig Camilla Rostad fra Holmen Chrisp da hun mottok Spesiialitet-merket for Rømmebrødet.

– Produktet, som er basert på en gammel familieoppskrift fra Gudbrandsdalen, egner seg godt til kaffe, som tilbehør til en skarp blåmuggost eller en frisk dessert med bær og is, påpekte hun. Fra før av har Holmen Chrisp Spesialitet- merket

Holmen Chrisp er en familiebedrift på Østre Toten, og Camilla Rostad er andre generasjons eier og daglig leder.

– Det viktigste for meg er at jeg har fått overta denne gode oppskriften og kan føre tradisjoner fra en svunnen tid videre, sa produsenten, i følge en pressemelding fra Matmerk.

De fire andre produktene som ble hedret med Spesialitet-merket var «Steinfjording med havsmak» fra Lofoten gårdsysteri, «Alpeost» fra Tine Meieri Eldsvågen, samt «Havre + Quinoa» og «Fiberhavre» fra Den Sorte Havre.

Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury. Produkter som kommer gjennom nåløyet skal være produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer, gjerne også basert på lokale oppskrifter. De skal også være blant de aller beste i sin kategori. Juryen ble ledet av Lars Sponheim.

Artikkeltags