Mari (24) fra Gran kan bli universets vakreste

Likheten mellom Mari og Lara Croft/Angelina Jolie er forholdsvis slående. I alle fall på dette bildet. Foto: Karl Lindqvist Bergstrand

Likheten mellom Mari og Lara Croft/Angelina Jolie er forholdsvis slående. I alle fall på dette bildet. Foto: Karl Lindqvist Bergstrand

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Mari Ekeløf (24) la bort modelldrømmen da hun som tiåring begynte med kampsport. Så ble hun headhuntet til Miss Universe-sirkuset. Nå er målet å vinne over de 13 andre finalistene 28. september så hun kan møte skjønnhetseliten i Moskva 9. november.

Hadelending

Hun håper på solid hjelp fra hjembygda Gran. Dit flyttet hun fra Løten som ungdom, men hadde allerede tilbrakt alle årets ferier i hele oppveksten der. Hun kjenner bygda ut og inn og har bodd i Brandbu og på Jaren.

– Jeg er så utrolig glad i den bygda. Jeg har vært på alle de rare stedene og er like glad i bygda som dem som bor der.

Hun har alltid likt klær og sminke, og som lita ikledde hun seg gjerne prinsessekjoler, men dagdrømte ikke om catwalken da en dommer kom innom restauranten der hun jobbet. En vantro Ekeløf ble anbefalt å delta.

Mer enn modell

– Jeg var litt skeptisk fordi jeg trodde det var mest som å jobbe som modell, men vi må markedsføre oss selv, skaffe sponsorer og jobber. Jeg så det som en utfordring og tenkte at dette kan bli gøy. Jeg er opptatt av at det må være en verdi i det jeg gjør.

Ekeløf har gjennom oppveksten kjempet seg fram. Nå kom hun sent inn en konkurranse mot 200 andre, og hadde verken erfaring eller nettverk. Likevel greide hun å vinne første omgang, og hun var også den første som skaffet seg en betalt fotojobb. At man viser evne til å jobbe seg opp i bransjen er faktisk det som vektlegges mest i finalen.

– Dette er en jobb. Du må vise at du klarer den og liker det.

Mer enn utseende

Alle har sett den blondinen som snakker om krig og fred og sånn.

– Virkeligheten er veldig langt unna. Miss Universe tror jeg er den mest seriøse skjønnhetskonkurransen. Det krever mye mer enn et vakkert ansikt.

Hun omgir seg med positive mennesker, spiser riktig, drikker masse vann, sover i timevis og steller godt med hud og hår.

– Man er jo et produkt. Det er litt merkelig å tenke på, sier Ekeløf, som er opptatt av naturlighet og avviser prat om operasjoner.

– Hvilket signal sender du da? Man er et forbilde for mange.

Ekeløf elsker sin nye tilværelse, og vil fortsette uansett om hun ikke vinner missediademet. I kombinasjon med kampsport.

– Blåmerker kan alltids redigere bort, sier hun mens hun ler og oppfordrer folk til å sende «MISSU 1» til 1963 for å stemme på henne.

Artikkeltags