(Nettavisen)

Har du tips til saken? Ring Nettavisen på 02060 eller send e-post 02060@nettavisen.no.

En mann i 20-årene er knivstukket utendørs i Haugesund natt til lørdag. Det ble iverksatt livreddende førstehjelp, men mannen ble etterhvert erklært død på stedet, bekrefter Sørvest politidistrikt.

Mannens pårørende er varslet.

To personer, en britisk og en norsk statsborger, er pågrepet og siktet i saken. Offeret er en norsk statsborger, så langt politiet kjenner til. Alle de involverte er i 20-årene. Det er ikke kjent hva slags relasjon det eventuelt er mellom dem.

De to siktede har fått oppnevnt forsvarere. Det er foreløpig ikke kjent hvordan de stiller seg til siktelsene. Briten er siktet for drap og nordmannen siktet for medvirkning til drap.

Politiet kan foreløpig ikke bekrefte om de har tatt beslag i et drapsvåpen eller ikke:

- Det er gjort beslag i forbindelse med arbeidet på åstedet, og vi kommer tilbake til dette, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma til Nettavisen.

Soma forteller at åstedet er en parkeringsplass nær noen boligblokker. Det var flere vitner til det som skjedde, og politiet er i gang med vitneavhør.

- Det var et begrenset antall mennesker til stede, sier Soma.

De to siktede ble ikke pågrepet på samme sted som avdøde ble funnet, men det var ikke langt unna, sier politiet til Haugesunds Avis.

Politiet i Haugesund sendte ut pressemelding om saken rett før klokka 11:

- Kl. 01.28 i natt fikk politiet melding om at en mann var knivstukket utendørs i Presthaugvegen i Haugesund.

Politiet og ambulanse var raskt på stedet. Det ble gjort livreddende førstehjelp, men mannen ble erklært død rundt kl. 02.10, heter det i pressemeldingen.

- To personer ble pågrepet i nærheten av åstedet kort tid etter at politiet ankom. Disse er siktet for henholdsvis drap og medvirkning til drap, uttalte Fredrik Martin Soma på en pressekonferanse i Stavanger klokka 12.30.

Personen som er siktet for drap er britisk statsborger og er i 20-årene. Personen som er siktet for medvirkning er norsk statsborger, også han i 20-årene.

Politiet opplyser at det har vært flere vitner til hendelsen og at de er i gang med vitneavhør. Det foregår kriminaltekniske undersøkelser på stedet.

Haugesunds Avis skriver at det foregår hektisk etterforskning på stedet lørdag formiddag. To krimteknikere er i arbeid på stedet, og det er sperret av et område på parkeringsplassen utenfor blokkene.

Politiet var først tilbakeholdne med opplysninger om hva som hadde skjedd, men fortalte at det dreide seg om en alvorlig voldshendelse.

Få de siste oppdateringene i Nettavisens nyhetsstudio

– Vi kan ikke kommentere noe rundt hendelsen. Vi er på stedet og prøver å nøste opp i det som har skjedd, uttalte operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sørvest politidistrikt til NTB ved 5.30-tiden.