Gå til sidens hovedinnhold

– Må ta vare på de mest sårbare

Artikkelen er over 7 år gammel

– I Vestre Toten kommune har de et fantastisk tilbud for folk som sliter med psykiske plager. Østre Toten kommune burde ikke vært dårligere, sier Inna Solum.

– I Vestre Toten har de et fantastisk tilbud for folk som sliter med psykiske plager. Østre Toten burde ikke vært dårligere, sier Inna Solum.

Frp-politikeren synes det er helt uakseptabelt at Østre Toten kommune la ned Møteplassen på Kapp på nyåret. Frp vil fortsette å kjempe for at tilbudet kommer tilbake igjen.

– Lokalene på Melkefabrikken på Kapp står fortsatt ledige, og det er bare snakk om å lønne noen som kan betjene tilbudet noen få timer i uka. Men kommunen mener visst at frivillige organisasjoner må gjøre den jobben. Det er altfor mye forlangt, mener Solum.

Hun er selv utdannet psykolog fra Russland og har hjerte for folk som sliter med psykiske plager. Hun vet hvor viktig Møteplassen var for mange av brukerne. Tilbudet motiverte brukerne til å stå opp om morgenen og komme seg ut og treffe andre mennesker. Der fikk de også mulighet til å delta på diverse aktiviteter.

– Jeg synes det er svært underlig at Møteplassen på Østre Toten stenger dørene, mens Vestre Toten satser sterkt på et tilsvarende tilbud, til tross for at de er en Robek-kommune (står på liste over kommuner med økonomisk ubalanse, red.anm.), framholder hun.

Kommentarer til denne saken