Må kutte i ungdomstilbud

synd:  Gjøvik skal bli en god oppvekstkommune, heter det i langtidsprogrammet for Gjøvik kommune. Derfor er det ekstra synd at vi må redusere tilbudet innen oppvekstområdet, sier virksomhetsleder Ingrid Hoff.ARKIVBILDE

synd: Gjøvik skal bli en god oppvekstkommune, heter det i langtidsprogrammet for Gjøvik kommune. Derfor er det ekstra synd at vi må redusere tilbudet innen oppvekstområdet, sier virksomhetsleder Ingrid Hoff.ARKIVBILDE

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Filmverkstedet på Ungdommens hus i Gjøvik står i fare for å bli nedlagt. Politikerne i oppvekstutvalget i Gjøvik må tirsdag ta stilling til to alternative forslag til kutt.

DEL

Uansett hvilket alternativ de velger, vil det gå ut over tilbudet til ungdom, sier virksomhetsleder Ingrid Hoff. Hun synes det er svært beklagelig at virksomhetsområdet barn- og familie må redusere driftsutgiftene med drøyt 390.000 kroner inneværende år. Men de har ikke noe valg.

Administrasjonen foreslår altså to alternative løsninger. Det ene alternativet innebærer blant annet nedleggelse av filmverkstedet. Fritidsavdelingen betaler i dag for en halv filmkonsulentstilling. En nedleggelse av tilbudet, vil gi en besparelse på 233.000 kroner.

I dag er 16 ungdommer med i den faste gruppen på filmverkstedet, opplyser Hoff. Videre har verkstedet en samarbeidsavtale med Gjøvik videregående skole, som innebærer at elever fra media og kommunikasjon får bruke utstyret på filmverkstedet. Konsulenten bistår også ungdom som tar kontakt fordi de ønsker hjelp til å lage en musikk video, med mer.

Alternativet til å nedlegge filmverkstedet, er å legge ned to fritidsgrupper for ungdom, samt fjerne legen ved skolestartundersøkelsen til fem- og seksåringer og bare beholde helsesøster.

Begge tiltakspakkene innebærer dessuten reduksjon i driften ved Pedagogisk- psykologisk tjeneste (PPT).

Artikkeltags