Søndag ble det holdt en minnekonsert i Engehaugen kirke hvor LEVE Oppland hadde fått til et fint arrangement for sin organisasjon. Her var det musikk, sang og diktlesning. Etterpå var det enkel bevertning med mulighet for å snakke med andre etterlatte. Tilbudet er etterspurt og givende for det finnes mange som trenger å snakke.

Landsforeningen for etterlatte ved selvmord (LEVE) er til for å støtte, gi omsorg og informasjon til etterlatte. I 2006 vant LEVE Kreativt Forums "Reklame for alvor-kampanjen". Dette er en landsdekkende kampanje man kan se i aviser, på tv og kino, og som skal gå fram til sommeren. Med kampanjen håper de å kunne nå ut til enda flere som trenger støtte enten de har mistet en forelder, bror, søster, kjæreste eller andre man er glad i.

Fylkeslag

LEVE har i dag fylkeslag i alle fylkene i Norge. Styret for Oppland sitter på Gjøvik. LEVE Oppland har holdt noen arrangementer tidligere, blant annet i Hunn kirke. En gang i måneden møtes de som vil på kafé LEVE for å treffe andre i samme situasjon.

Sjokk, sinne, sorg og fortvilelse er noen av følelsene som kan dukke opp etter at en kjær har begått selvmord. Alle følelsene er normale reaksjoner som skal bearbeides på en eller annen måte. LEVE håper å kunne hjelpe til med dette gjennom støttegrupper, støttetelefoner og ved ulike arrangementer. Å komme over terskelen for å møte andre likesinnede er tøft, og om man klarer det kan komme an på dagsformen, hvor lenge det er siden man mistet denne personen og humøret man er i.

Få med ungdommen

Det er godt for mange etterlatte å kunne møtes. De forstår hverandre, kan prate sammen og må finne en måte å leve videre på. Nå vil de satse på å få med ungdommer. Siden januar 2003 har Unge LEVE eksistert og målet er å ha en fylkesrepresentant i hvert fylke. Ved hjelp av arbeidet med unge etterlatte håper LEVE blant annet å kunne forebygge og redusere antall selvmord blant ungdom, samt å kunne opplyse om selvmord og vanskeligheter som etterlatte kan oppleve.

Frivillig basis

Arbeidet i LEVE foregår på frivillig basis, og enten man er etterlatt, fagperson eller bare vil støtte arbeidet kan man bli medlem. Ender de til slutt med null medlemmer, er det ingenting som er bedre enn det.

Hvert år tar mer enn 500 mennesker i Norge livet sitt. LEVE tilbyr etterlatte omsorg, støtte og informasjon.

Undersøkelser viser at møtet med likesinnede er til størst hjelp.

For ungdom finnes Unge LEVE som arbeider mot unge etterlatte. Hjemmesiden til LEVE er www.levenorge.no. Her finnes informasjon om blant annet sorggrupper, fylkeslag og kurs. Det ligger også ute minneord som etterlatte har skrevet.