Gå til sidens hovedinnhold

Belgiske fotturister funnet i god behold

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag formiddag ble det iverksatt en leteaksjon etter to belgiske kvinner på fottur i Jotunheimen. I 16-tiden ble de funnet av Røde Korsmannskapene og fulgt ned til Glitterheim.

(Gudbrandsdølen Dagningen)

Det var fredag de to belgiske kvinnene på fottur i Jotunheimen havnet utenfor DNT-stien de fulgte. De greide ikke å finne den igjen.

Etter planen skulle de to kvinnene gå fra Spiterstulen, over Glittertind og ned til Glitterheim.

Etter at de to kvinnene kom på villspor, kom kveldsmørket. De to belgierne valgte å holde seg i ro og overnatte i telt som de hadde med seg.

Politiet ble fredag kveld rundt klokken 19.00 orientert om situasjonen over telefon fra Glitterheim. Der ventet bekjente på at de belgiske kvinnene skulle komme fram.

De to kvinnene led ingen nød og i samråd med politiet avventet de situasjonen, til det igjen ble dag.

- Da de to våknet lørdag var det veldig tett tåke, snø og minusgrader. Derfor er nå Røde Kors Hjelpekorps sendt inn. Med er også en politimann med hund rekvirert fra Dombås. Fra Skjåk og Lom bistår innsatsledere, opplyste operasjonsleder Sissel Svarstad ved Innlandet politidistrikt til GD lørdag formiddag.

- Vi har flere ganger vært i kontakt med kvinnene over telefon. Utover det at de er litt kalde, står det bra til med dem.  De har en eldre telefonmodell slik at det ikke er mulig å få oppgitt deres posisjon via den. Telefonen er også i ferd med å gå tom for strøm. Derfor kommuniseres det inntil videre ikke mer over telefon. Telefonkapasiteten spares til vi høyst nødvendig må bruke den. Vi tror det skal være mulig å finne de bortkomne med hjelpemannskaper og hundeekvipasje som nå er underveis, sa operasjonsleder Svarstad.

Politiet varslet utad om hendelsen via Twitter, lørdag klokken 11.30.