Det er satt i gang en leteaksjon etter en 39 år gammel kvinne som ikke kom hjem etter å ha gått tur med hunden i Åros i Buskerud mandag formiddag, melder NTB. – Hun var ute og gikk tur med hunden i skogen i 10-tiden og det er det siste vi vet og har hørt fra henne, sier operasjonsleder Christian Gulli i Sørøst politidistrikt.

Han forteller at da mannen til den forsvunne kvinnen kom hjem fra jobb begynte han å lete etter henne i området hun vanligvis går i. – Han ble til slutt så bekymret at han varslet politiet klokka 22 mandag kveld, sier Gulli. Politiet får bistand fra Norske Redningshunder, Norsk Folkehjelp og Røde Kors. De har også hatt et politihelikopter i søk i skogsområdet. Kvinnen skal være iført turklær og hunden er en svart bull terrier.

SV og Rødt frykter at den pågående prosessen om veivalg i KrF får innvirkning på hvordan Stortinget reagerer etter Riksrevisjonens rapport om terrorsikring. For fjerde gang på under to år måtte statsminister Erna Solberg (H) og en rekke sittende og tidligere statsråder mandag forklare seg for Stortinget om terrorsikring av kritisk infrastruktur og viktige bygg. Bakteppet er Riksrevisjonens knusende kritikk av regjeringens arbeid med såkalt objektsikring.

– Jeg er redd for at det forstyrrer behandlingen av en veldig alvorlig sak, som bør bli behandlet med det største alvor. Diskusjoner om hvor det parlamentariske grunnlaget kommer til å ligge, er helt irrelevant for den saken vi behandler i komiteen. Men jeg er redd for at det får en indirekte påvirkning, sier SVs Torgeir Knag Fylkesnes til Dagsavisen.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes sier de må stole på det KrF-representant Hans Fredrik Grøvan tidligere har sagt til Dagsavisen, at retningen han ønsker for KrF ikke må ha en innvirkning på terrorsikringssaken. – Denne saken er alvorlig. Ifølge Riksrevisjonen kan det i ytterste konsekvens føre til fare for liv og helse. Med tanke på det alvorlige bakteppet, så vil det være en tragedie hvis KrF lar partipolitiske hensyn overstyre vurderingen av saken. Men vi må stole på det Grøvan har sagt, sier Moxnes.

Norge faller på liste over beste pensjonsordning, og en gjennomsnittlig norsk arbeidstaker kan vente seg en pensjon på kun 48,8 prosent av lønnen, ifølge en fersk rapport fra Melbourne Mercer Global Pension Index, som Dagens Næringsliv siterer. – Jeg tror dette er noe folk flest ikke har fått med seg, og jeg tror det er en utfordring at det heller ikke er så mange som er interessert i å få det med seg, sier administrerende direktør Per Myklestu i Mercer Norge.

Tor Sydnes i pensjonsforvalter- og rådgivningsselskapet Gabler understreker at dette gjelder privat sektor, ikke offentlig sektor. – Tallet som de viser til virker rimelig, sier Sydnes.

Det er ordningen med tjenestepensjon gjennom arbeidsgiver, som ikke er forpliktet til å sette av mer enn to prosent av lønnen til pensjon, som utgjør at norske pensjonister kommer dårligere ut enn i andre land, skriver DN. Undersøkelsen rangerer pensjonsordningen i 34 land ut fra mer enn 40 kriterier. Norge faller i 2018 fra fjerdeplass til sjetteplass, bak Danmark, Sverige og Finland.

Widerøe varsler rutekutt. – 18 av 23 kommersielle kortbaneruter vi driver er ikke lønnsomme, sa Widerøe-sjef Stein Nilsen under et debattarrangement om norsk luftfart i regi av Polyteknisk forening i Oslo sentrum mandag kveld, ifølge E24. Nilsen varslet kutt, men ville ikke si om dette betyr redusert frekvens på ruter, eller om selskapet vil kutte ruter helt. Endringene vil skje fra januar 2019.

Saudi-topp skal ha styrt drapet på den regimekritiske reporteren Jamal Khashoggi, sier etterretningskilder til Reuters. En av kronprins Mohammed bin Salmans nærmeste støttespillere, Saud al-Qahtani, skal ha styrt drapet på journalisten gjennom Skype. Al-Qahtani skal ha kalt Khashoggi en «hund» og bedt om «hodet hans», skriver nyhetsbyrået.