Lederskifte i AUF i Oppland

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Even Aleksander Hagen fra Otta går av som leder for AUF i Oppland på årsmøtet i helga.

DEL

Han begrunner avgangen med at han har vært leder i to år og at han har investert mye tid og mange krefter i AUF.

- Dessuten bor jeg i Oslo, og må pendle mye. Jeg sitter blant annet i fylkestinget. Nå vil jeg prioritere studiene i statsvitenskap, forteller 20-åringen.

Helle overtar?

Også politisk nestleder Ina Hjellet fra Otta, som er utvekslingsstudent i Canada, trekker seg fra styret. Etter det Oppland Arbeiderblad forstår, ligger Pål Kristian Helle fra Lillehammer an til å overta lederklubba.

AUF i Oppland har hatt rekordvekst i antall medlemmer under Even Aleksander Hagens ledelse. Fylkeslaget økte med hele 200 medlemmer, og er nå oppe i 700. Det betyr at AUF er den suverent største politiske ungdomsorganisasjonen i Oppland og faktisk blant de største i landet.

Synlige

Han forteller at det i løpet av fjoråret ble etablert et nytt lokallag i Midt-Gudbrandsdalen. Dermed er AUF representert i alle regioner. Medlemmene er fra 15 år og oppover, og den avtroppende lederen føler at ungdom er interessert i politikk.

På årsmøtet i Folkets Hus i Hunndalen lørdag og søndag får AUF-erne besøk av Hadia Tajik, som nå er politisk rådgiver for justisminister Knut Storberget. Hun innleder om den politiske situasjonen lørdag. I tillegg skal årsmøtet foreta valg, vedta uttalelser, manifester og en plan for valgkampen.

Artikkeltags