Land-drapet kommer for Høyesterett

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Moren og sønnen ble frifunnet for Land-drapet, men dømt for kroppskrenkelse og grov kroppsskade. Nå skal anken deres opp for Høyesterett.

DEL

Det er klart etter at ankeutvalget i Høyesterett har behandlet anken, melder NRK Hedmark og Oppland. Det er straffeutmålingen som nå blir tema, ikke skyldspørsmålet.

Eidsivating lagmannsrett dømte Odd Raymond Olsen til fengsel i 17 år for drapet på Nils Olav Bakken fra Dokka. Den medtiltalte ekskjæresten hans ble dømt til to års fengsel for grov kroppskrenkelse. Hennes sønn ble dømt til fem års fengsel for grov kroppsskade med dødsfølge.

Nils Olav Bakken (49) ble drept ved Totjernsvegen på Veståsen i Søndre Land natt til lørdag 3. september 2016. Han ble hentet i sitt hjem på Dokka og kjørt dit opp av de tiltalte. Overvåkingsopptak fra Shell Dokka viser at de fylte opp en bensinkanne og aktiverte barnesikringene på bilens bakdører rett før de hentet ham.

Oppe på åsen ble Bakken slått, sparket, knivstukket, dynket i bensin og påtent. Det er fastslått at han fortsatt var i live og bevisst da hovedmannen satte fyr på ham. Obduksjonen viste at han hadde røyk i luftveiene, og hovedmannen har selv opplyst at han så Bakken reise seg opp på kne mens han brant.

Artikkeltags