Fortsatt varetekt for siktet kvinne

I dag er det nytt fengselingsmøte i saken om drapet på Nils Olav Bakken fra Dokka.

I dag er det nytt fengselingsmøte i saken om drapet på Nils Olav Bakken fra Dokka. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag var det på nytt fengslingsmøte i drapssaken i Land, der den siktede kvinnen begjærte seg løslatt.

DEL

Det var i november tre personer ble pågrepet og siktet for å ha noe å gjøre med drapet på Nils Olav Bakken (49) fra Dokka.

LES OGSÅ: Funnet sterkt forbrent i ei grøft på Veståsen

Nærmiljøet ble igjen rystet da politiet gikk til aksjon mot de tre, som alle er hjemmehørende i Dokka-distriktet. De pågrepne er en kvinne i 40-årene, hennes sønn i 20-årene, og kvinnens tidligere kjæreste i 30-årene.

Kvinnen var den eneste av de pågrepne som motsatte seg videre varetektsfengsling i midten av desember, men Gjøvik tingrettet besluttet å utvide vareteksfengslingen i ytterligere fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. Alle tre har imidlertid sluppet isolasjon i denne perioden.

Ny vurdering i dag

I dag var det nytt fengslingsmøte for kvinnen, som ikke samtykker i videre varetektsfengsling. De øvrige to siktede har samtykket i forlengelse av varetektsfengslingen.

Torsdag ettermiddag kom kjennelsen; kvinnen varetektsfengsles i fire nye uker, med brev og besøkskontroll.

Etter å tidligere ha nektet å la seg avhøre ut over helt innledningsvis, har nå også kvinnens tidligere kjæreste latt seg avhøre om saken, melder NRK.

Ønsker åpenhet

Det er ventet at også dagens fengslingsmøte vil gå for lukkede dører, selv om kvinnen gjennom sin advokat tidligere har uttrykt ønske om åpenhet rundt sin sak.

– Kvinnen har forklart seg til politiet om det hun vet for å bidra til å kaste lys over saken, men fastholder at hun ikke er skyldig i verken drap eller medvirkning til drap. De fire første ukene i varetekt har vært en stor påkjenning, og jeg er bekymret for hennes helse, sa forsvarer Arnor Ilstad til OA i desember.

– Erkjenner tilknytning

Politiadvokat Kristian Johansen i Innlandet politidistrikt opplyste ved fengslingsmøtet i desember at kvinnen og hennes sønn har forklart seg på måter som på foreløpig ukjent vis knytter dem til drapet.

– De erkjenner en form for tilknytning til saken. Ingen av dem erkjenner straffskyld etter siktelsen, som lyder på drap eller medvirkning til drap, sa Johansen til Oppland Arbeiderblad

Forsvarer Ilstad tilbakeviste imidlertid påtalemyndighetens uttalelser om at kvinnen skal har erkjent å ha en form for tilknytning til drapet.

Fakta Land-drapet

3. september ble Nils Olav Bakken (49) funnet død og forkullet i et bål ved en skogsvei i Søndre Land i Oppland. Politiet slo raskt fast at han var blitt drept.

Tirsdag 15. november opplyste politiet at tre personer er pågrepet i saken.

Torsdag 17. november ble en 44 år gammel kvinne, hennes 20 år gamle sønn og en 35 år gammel mann fengslet i fire uker i Gjøvik tingrett, siktet for drap eller medvirkning til drap.

Alle tre nektet den gang straffskyld og stilte seg uforstående til siktelsen.

Torsdag 15. desember sa to av de siktede ja til fengsling i ytterligere fire uker. Den 44 år gamle kvinnen begjærte seg løslatt, men ble varetektsfengslet i nye fire uker

To av de siktede, den 44 år gamle kvinnen og hennes sønn, skal ifølge påtalemyndigheten ha knyttet seg selv til drapet i avhør. 35-åringen, som er tidligere straffedømt, har inntil nå nektet å la seg avhøre.

Politiet skal ifølge VG sitte på DNA-spor som knytter 35-åringen til stedet der 49-åringen ble funnet død. (NTB)

Artikkeltags