En studie som er gjort for organisasjonen Lederne av analyse- og rådgivningsselskapet Great Place to Work viser nettopp dette.

Studien med over 1600 deltakere gikk ut på å belyse ledernes tillit, stolthet og fellesskap.

Skiller seg ut

På alle faktorene som er med i undersøkelsen, skiller kvinnene seg positivt ut. Hele 83 prosent av kvinnene påstår at jobben er meningsfull og mer enn bare en jobb, mens 78 prosent av mennene mener det samme.

Great Place to Work hadde forventet et annet resultat. Ifølge resultatet på undersøkelsen har lederskapet i norske bedrifter endret seg.

– Dette tyder på et stemningsskifte i lederollen og hvilke egenskaper som verdsettes i arbeidslivet. Kanskje tradisjonelle kvinnelige egenskaper har fått større plass, sier forbundsleder i Lederne, Jan Olav Brekke.

– Økt press?

– Kan dette være et tegn på økt press på mannen?, spør senior vice president for støttefunksjonene i Telenor ASA, Kari Bech-Moen etter å ha sett på resultatene, som viser at kun 48 prosent av mennene mener at de blir oppmuntret til å finne balanse mellom arbeid og privatliv.

Mens 60 prosent av kvinnene mener det samme. Kari Bech-Moen ble i oktober kåret til ett av de ti største ledertalentene i Norge av økonomistedet E24.